Ciastka z ciasta francuskiego z budyniem domowym | Przepisy.pl pixel

BUDYŃ NA "Gérard-zie"

Autor: nagazie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

2 łyżeczki

2 plastry

2 łyżki

300 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

z ciasta wycinamy 24 kwadraty ... 12 kwadratów kładziemy na papier do pieczenia smarujemy rozmąconym jajkiem, z reszty kwadratów wycinamy ramki Kładziemy ramki na wcześniej położone kwadraty na papierze do pieczenia ...również smarujemy je jajkiem do środka kwadratów nakładamy wystygnięty budyń

Krok 2

PRZEPIS NA DOMOWY BUDYŃ: 1 1/2 szklanki mleka 2 łyżki krupczatki / mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 żółtko 2 łyżki masła Zagotować szklankę mleka , do reszty mleka dodajemy mąki , cukier oraz żółtko - miksujemy żeby nie bylo grudek , do gotującego się mleka dodajemy nasz miks mleczno - jajeczny cały czas mieszając , ja używam zawsze miksera i nie ma wtedy grudek :) miksować do zagotowania ... Gdy budyń wystygnie zmiksować go z miękkim masłem :)

Krok 3

układamy na wierz pokrojonego ananasa .. wkładamy do uprzednio nagrzanego piekarnika na 20 minut na 200 stopni . Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej