
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
100 gramów
2 łyżeczki
2 plastry
2 łyżki
300 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
z ciasta wycinamy 24 kwadraty ... 12 kwadratów kładziemy na papier do pieczenia smarujemy rozmąconym jajkiem, z reszty kwadratów wycinamy ramki Kładziemy ramki na wcześniej położone kwadraty na papierze do pieczenia ...również smarujemy je jajkiem do środka kwadratów nakładamy wystygnięty budyń
Krok 2
PRZEPIS NA DOMOWY BUDYŃ: 1 1/2 szklanki mleka 2 łyżki krupczatki / mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 żółtko 2 łyżki masła Zagotować szklankę mleka , do reszty mleka dodajemy mąki , cukier oraz żółtko - miksujemy żeby nie bylo grudek , do gotującego się mleka dodajemy nasz miks mleczno - jajeczny cały czas mieszając , ja używam zawsze miksera i nie ma wtedy grudek :) miksować do zagotowania ... Gdy budyń wystygnie zmiksować go z miękkim masłem :)
Krok 3
układamy na wierz pokrojonego ananasa .. wkładamy do uprzednio nagrzanego piekarnika na 20 minut na 200 stopni . Smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej