Ciastka z ciasta francuskiego z budyniem domowym | Przepisy.pl pixel

BUDYŃ NA "Gérard-zie"

Autor: nagazie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

2 łyżeczki

2 plastry

2 łyżki

300 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

z ciasta wycinamy 24 kwadraty ... 12 kwadratów kładziemy na papier do pieczenia smarujemy rozmąconym jajkiem, z reszty kwadratów wycinamy ramki Kładziemy ramki na wcześniej położone kwadraty na papierze do pieczenia ...również smarujemy je jajkiem do środka kwadratów nakładamy wystygnięty budyń

Krok 2

PRZEPIS NA DOMOWY BUDYŃ: 1 1/2 szklanki mleka 2 łyżki krupczatki / mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 żółtko 2 łyżki masła Zagotować szklankę mleka , do reszty mleka dodajemy mąki , cukier oraz żółtko - miksujemy żeby nie bylo grudek , do gotującego się mleka dodajemy nasz miks mleczno - jajeczny cały czas mieszając , ja używam zawsze miksera i nie ma wtedy grudek :) miksować do zagotowania ... Gdy budyń wystygnie zmiksować go z miękkim masłem :)

Krok 3

układamy na wierz pokrojonego ananasa .. wkładamy do uprzednio nagrzanego piekarnika na 20 minut na 200 stopni . Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Deser owocowy z lodami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej