Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

6

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

2 sztuki

125 gramów

0.4 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki mieszamy razem. Wyrabiamy.

Krok 2

Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 3

Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy (trochę urosną).

Krok 4

W każdej kulce robimy wgłębienie na polewę. Pieczemy w temperaturze 180ºC aż do uzyskania złotego koloru ( ja piekłam 15 minut z termoobiegiem ).

Krok 5

Po wyciągnięciu dołeczki napełniamy polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej