Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

6

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

2 sztuki

125 gramów

0.4 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki mieszamy razem. Wyrabiamy.

Krok 2

Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 3

Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy (trochę urosną).

Krok 4

W każdej kulce robimy wgłębienie na polewę. Pieczemy w temperaturze 180ºC aż do uzyskania złotego koloru ( ja piekłam 15 minut z termoobiegiem ).

Krok 5

Po wyciągnięciu dołeczki napełniamy polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej