Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

6

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

2 sztuki

125 gramów

0.4 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki mieszamy razem. Wyrabiamy.

Krok 2

Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 3

Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy (trochę urosną).

Krok 4

W każdej kulce robimy wgłębienie na polewę. Pieczemy w temperaturze 180ºC aż do uzyskania złotego koloru ( ja piekłam 15 minut z termoobiegiem ).

Krok 5

Po wyciągnięciu dołeczki napełniamy polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej