Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

9

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

2 sztuki

125 gramów

0.4 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki mieszamy razem. Wyrabiamy.

Krok 2

Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 3

Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy (trochę urosną).

Krok 4

W każdej kulce robimy wgłębienie na polewę. Pieczemy w temperaturze 180ºC aż do uzyskania złotego koloru ( ja piekłam 15 minut z termoobiegiem ).

Krok 5

Po wyciągnięciu dołeczki napełniamy polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej