Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies
łatwe
148 osób zapisało

Składniki
10 dekagramów
2 sztuki
125 gramów
0.4 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki mieszamy razem. Wyrabiamy.
Krok 2
Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Krok 3
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy (trochę urosną).
Krok 4
W każdej kulce robimy wgłębienie na polewę. Pieczemy w temperaturze 180ºC aż do uzyskania złotego koloru ( ja piekłam 15 minut z termoobiegiem ).
Krok 5
Po wyciągnięciu dołeczki napełniamy polewą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























