Tosty standardowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty standardowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

0.75 szklanki

2 sztuki

null

1 łyżka

8 sztuk

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posmaruj chleb tostowy majonezem z jednej strony. Na każdą połowę kromek połóż plasterek sera i wędliny. Posyp pietruszką.

Krok 2

Przykryj pozostałymi kromkami i lekko dociśnij. Z chleba odetnij skórki i przetnij kromki na pół w trójkąty.

Krok 3

Mleko wymieszaj z jajkami, dopraw Delikatem Knorr. Zanurz w nim chleb.

Krok 4

Kromki usmaż z obu stron na maśle, a potem zapiec w piekarniku, aż będą chrupkie.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
25 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej