Tosty standardowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty standardowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

0.75 szklanki

2 sztuki

null

1 łyżka

8 sztuk

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posmaruj chleb tostowy majonezem z jednej strony. Na każdą połowę kromek połóż plasterek sera i wędliny. Posyp pietruszką.

Krok 2

Przykryj pozostałymi kromkami i lekko dociśnij. Z chleba odetnij skórki i przetnij kromki na pół w trójkąty.

Krok 3

Mleko wymieszaj z jajkami, dopraw Delikatem Knorr. Zanurz w nim chleb.

Krok 4

Kromki usmaż z obu stron na maśle, a potem zapiec w piekarniku, aż będą chrupkie.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej