Tosty standardowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty standardowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

null szczypt

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

0.75 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posmaruj chleb tostowy majonezem z jednej strony. Na każdą połowę kromek połóż plasterek sera i wędliny. Posyp pietruszką.

Krok 2

Przykryj pozostałymi kromkami i lekko dociśnij. Z chleba odetnij skórki i przetnij kromki na pół w trójkąty.

Krok 3

Mleko wymieszaj z jajkami, dopraw Delikatem Knorr. Zanurz w nim chleb.

Krok 4

Kromki usmaż z obu stron na maśle, a potem zapiec w piekarniku, aż będą chrupkie.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sernik
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej