
Składniki
null szczypt
0.75 szklanki
2 sztuki
null
1 łyżka
8 sztuk
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posmaruj chleb tostowy majonezem z jednej strony. Na każdą połowę kromek połóż plasterek sera i wędliny. Posyp pietruszką.
Krok 2
Przykryj pozostałymi kromkami i lekko dociśnij. Z chleba odetnij skórki i przetnij kromki na pół w trójkąty.
Krok 3
Mleko wymieszaj z jajkami, dopraw Delikatem Knorr. Zanurz w nim chleb.
Krok 4
Kromki usmaż z obu stron na maśle, a potem zapiec w piekarniku, aż będą chrupkie.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej