Tosty standardowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty standardowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

0.75 szklanki

2 sztuki

null

1 łyżka

8 sztuk

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posmaruj chleb tostowy majonezem z jednej strony. Na każdą połowę kromek połóż plasterek sera i wędliny. Posyp pietruszką.

Krok 2

Przykryj pozostałymi kromkami i lekko dociśnij. Z chleba odetnij skórki i przetnij kromki na pół w trójkąty.

Krok 3

Mleko wymieszaj z jajkami, dopraw Delikatem Knorr. Zanurz w nim chleb.

Krok 4

Kromki usmaż z obu stron na maśle, a potem zapiec w piekarniku, aż będą chrupkie.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty standardowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Meksykańska fiesta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej