
Składniki
null szczypt
0.75 szklanki
2 sztuki
null
1 łyżka
8 sztuk
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posmaruj chleb tostowy majonezem z jednej strony. Na każdą połowę kromek połóż plasterek sera i wędliny. Posyp pietruszką.
Krok 2
Przykryj pozostałymi kromkami i lekko dociśnij. Z chleba odetnij skórki i przetnij kromki na pół w trójkąty.
Krok 3
Mleko wymieszaj z jajkami, dopraw Delikatem Knorr. Zanurz w nim chleb.
Krok 4
Kromki usmaż z obu stron na maśle, a potem zapiec w piekarniku, aż będą chrupkie.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej