Masło z koperkiem i melisą - Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło koperkowo-melisowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do masła dodaj koperek, melisę, sok z cytryny oraz szczyptę soli i pieprzu.

Krok 2

Wszystko dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło koperkowo-melisowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło koperkowo-melisowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło koperkowo-melisowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło koperkowo-melisowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło koperkowo-melisowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło koperkowo-melisowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło koperkowo-melisowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło koperkowo-melisowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej