
Składniki
0.25 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
2 łyżki
300 gramów
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na talerz wyłóż poszarpaną sałatę. Pokrój w słupki ogórka, paprykę, szynkę konserwową i żółty ser. Ułóż je na sałacie. Pozostałe miejsca uzupełnij cząstkami pomidora.

Krok 2
Sos sałatkowy wymieszaj z Ketchupem Hellmann's Łagodnym i Majonezem Babuni Hellmann's. Polej nim sałatkę. By wzbogacić smak potrawy, możesz dodać do niej usmażonego kurczaka.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka szefa z szynką
Przysmaki szefa kuchni na wyciągnięcie ręki. Jeżeli szukasz szybkiego i pysznego dodatku do obiadu, przyrządź sałatkę szefa z szynką. Zalety tej propozycji? Świeże warzywa, aksamitny i pełen smaku sos, a przede wszystkim łatwość przygotowania. By ją zrobić, kruchą sałatę lodową wymieszaj z pokrojonym w słupki ogórkiem, czerwoną papryką i żółtym serem. Możesz użyć dowolnego sera, wybierając spośród popularnych gatunków, takich jak gouda czy ementaler, albo z miej znanych, ale równie pysznych, jak radamer lub żółta mozzarella. Do sałatki dodaj jeszcze kawałki szynki konserwowej, cząstki pomidora i aromatyczny sos na bazie majonezu i ketchupu. Jeżeli lubisz sałatki z mocnym, mięsnym akcentem, możesz dodać także kawałki usmażonej piersi z kurczaka lub plastry grillowanego boczku – z powstałą kompozycją smaków wypadną wyśmienicie. Sałatkę serwuj lekko schłodzoną.


































