Sałatka szefa z szynką

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

40

502 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

569 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

300 gramów

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na talerz wyłóż poszarpaną sałatę. Pokrój w słupki ogórka, paprykę, szynkę konserwową i żółty ser. Ułóż je na sałacie. Pozostałe miejsca uzupełnij cząstkami pomidora.

Sałatka szefa z szynką  - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy wymieszaj z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym i Majonezem Babuni Hellmann's. Polej nim sałatkę. By wzbogacić smak potrawy, możesz dodać do niej usmażonego kurczaka.

Sałatka szefa z szynką  - Krok 2
1

Opinie o przepisie

  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 04.11.2016

    rewelacji nie ma

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka szefa z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka szefa z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka szefa z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka szefa z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka szefa z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka szefa z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka szefa z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka szefa z szynką Sałatka szefa z szynką

Przysmaki szefa kuchni na wyciągnięcie ręki. Jeżeli szukasz szybkiego i pysznego dodatku do obiadu, przyrządź sałatkę szefa z szynką. Zalety tej propozycji? Świeże warzywa, aksamitny i pełen smaku sos, a przede wszystkim łatwość przygotowania. By ją zrobić, kruchą sałatę lodową wymieszaj z pokrojonym w słupki ogórkiem, czerwoną papryką i żółtym serem. Możesz użyć dowolnego sera, wybierając spośród popularnych gatunków, takich jak gouda czy ementaler, albo z miej znanych, ale równie pysznych, jak radamer lub żółta mozzarella. Do sałatki dodaj jeszcze kawałki szynki konserwowej, cząstki pomidora i aromatyczny sos na bazie majonezu i ketchupu. Jeżeli lubisz sałatki z mocnym, mięsnym akcentem, możesz dodać także kawałki usmażonej piersi z kurczaka lub plastry grillowanego boczku – z powstałą kompozycją smaków wypadną wyśmienicie. Sałatkę serwuj lekko schłodzoną.