Składniki
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierś z kurczaka w paski i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 2
Poszatkuj kapustę pekińską, a kukurydzę odsącz z zalewy. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.

Krok 3
Wymieszaj ketchup z majonezem i dwiema łyżkami wody.

Krok 4
Usmaż mięso na złoty kolor, na lekko rozgrzanym oleju. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i schłodź.

Krok 5
Ogórki i pomidory umyj i pokrój w kostkę.

Krok 6
W salaterce układaj sałatkę tworząc warstwy ze składników. Każdą warstwę polej sosem.


Dobra rada:
Sałatkę możesz udekorować świeżą kolendrą i podawać z chipsami nachos.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka gyros ognista - VIDEO
Ognista sałatka gyros pełna jest smaków i kolorów. Polecamy na dzisiejszy obiad.