Składniki
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierś z kurczaka w paski i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 2
Poszatkuj kapustę pekińską, a kukurydzę odsącz z zalewy. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
Krok 3
Wymieszaj ketchup z majonezem i dwiema łyżkami wody.
Krok 4
Usmaż mięso na złoty kolor, na lekko rozgrzanym oleju. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i schłodź.
Krok 5
Ogórki i pomidory umyj i pokrój w kostkę.
Krok 6
W salaterce układaj sałatkę tworząc warstwy ze składników. Każdą warstwę polej sosem.
Dobra rada:
Sałatkę możesz udekorować świeżą kolendrą i podawać z chipsami nachos.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka gyros ognista - VIDEO
Ognista sałatka gyros pełna jest smaków i kolorów. Polecamy na dzisiejszy obiad.