Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

400 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w dużą kostkę , przyprawić. Mąkę wymieszać z płatkami owsianymi. Panierować w jajku i mące z płatkami.

Krok 2

Smażyć na gorącym oleju. Kapustę grubo poszatkować , marchewkę pokroić w cienkie słupki. Majonez wymieszać z 1 łyżeczką sosu sałatkowego Knorr

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej