Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką
łatwe
51 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
400 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokroić w dużą kostkę , przyprawić. Mąkę wymieszać z płatkami owsianymi. Panierować w jajku i mące z płatkami.
Krok 2
Smażyć na gorącym oleju. Kapustę grubo poszatkować , marchewkę pokroić w cienkie słupki. Majonez wymieszać z 1 łyżeczką sosu sałatkowego Knorr
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej