Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

400 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w dużą kostkę , przyprawić. Mąkę wymieszać z płatkami owsianymi. Panierować w jajku i mące z płatkami.

Krok 2

Smażyć na gorącym oleju. Kapustę grubo poszatkować , marchewkę pokroić w cienkie słupki. Majonez wymieszać z 1 łyżeczką sosu sałatkowego Knorr

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej