Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

4 sztuki

null

2 sztuki

null

1 szklanka

2 łyżki

1 opakowanie

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż.

Krok 2

Filety umieść w rondlu i dodaj liść laurowy dolej szklankę wody i mleko a następnie gotuj przez 5 minut. Poczekaj aż ryba ostygnie, ściągnij skórkę i pokrój na małe kawałeczki.

Krok 3

Rozpuść olej z masłem na patelni i zeszklij na nim drobno skrojoną cebulę i czosnek.

Krok 4

Dodaj curry i smaż jeszcze chwilkę a następnie wlej sok z całej cytryny. Cały czas podgrzewaj patelnię małym ogniem.

Krok 5

Obierz jajka i pokrój w ćwiartki. Ryż ugotuj.

Krok 6

Na patelnię z cebulą i czosnkiem włóż rybę, uprzednio ugotowany ryż, a gdy się podgrzeją dodaj jajka i posiekaną kolendrę . Wymieszaj.

Krok 7

Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody i wlej na patelnię. Całość podgrzewaj jeszcze 5 minut aż potrawa zgęstnieje. natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej