Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

4 sztuki

null

2 sztuki

null

1 szklanka

2 łyżki

1 opakowanie

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż.

Krok 2

Filety umieść w rondlu i dodaj liść laurowy dolej szklankę wody i mleko a następnie gotuj przez 5 minut. Poczekaj aż ryba ostygnie, ściągnij skórkę i pokrój na małe kawałeczki.

Krok 3

Rozpuść olej z masłem na patelni i zeszklij na nim drobno skrojoną cebulę i czosnek.

Krok 4

Dodaj curry i smaż jeszcze chwilkę a następnie wlej sok z całej cytryny. Cały czas podgrzewaj patelnię małym ogniem.

Krok 5

Obierz jajka i pokrój w ćwiartki. Ryż ugotuj.

Krok 6

Na patelnię z cebulą i czosnkiem włóż rybę, uprzednio ugotowany ryż, a gdy się podgrzeją dodaj jajka i posiekaną kolendrę . Wymieszaj.

Krok 7

Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody i wlej na patelnię. Całość podgrzewaj jeszcze 5 minut aż potrawa zgęstnieje. natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kedgeree czyli ryz z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej