
Składniki
1 sztuka
50 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
4 sztuki
null
2 sztuki
null
1 szklanka
2 łyżki
1 opakowanie
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż.
Krok 2
Filety umieść w rondlu i dodaj liść laurowy dolej szklankę wody i mleko a następnie gotuj przez 5 minut. Poczekaj aż ryba ostygnie, ściągnij skórkę i pokrój na małe kawałeczki.
Krok 3
Rozpuść olej z masłem na patelni i zeszklij na nim drobno skrojoną cebulę i czosnek.
Krok 4
Dodaj curry i smaż jeszcze chwilkę a następnie wlej sok z całej cytryny. Cały czas podgrzewaj patelnię małym ogniem.
Krok 5
Obierz jajka i pokrój w ćwiartki. Ryż ugotuj.
Krok 6
Na patelnię z cebulą i czosnkiem włóż rybę, uprzednio ugotowany ryż, a gdy się podgrzeją dodaj jajka i posiekaną kolendrę . Wymieszaj.
Krok 7
Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody i wlej na patelnię. Całość podgrzewaj jeszcze 5 minut aż potrawa zgęstnieje. natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej