Papryka faszerowana rybą i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana rybą i krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

3 łyżki

0.5 pęczka

3 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

300 gramów

100 gramów

2 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, a pomidora obierz ze skórki i pokrój na kosteczkę. Zioła posiekaj. Ryż ugotuj i odcedź.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i zeszklij, a następnie dodaj pomidora i duś przez chwilę, aby powstał sos.

Krok 3

Rybę oraz krewetki posiekaj i wymieszaj z jajkiem. Dodaj posiekaną kolendrę, natkę pietruszki, szczypiorek, ryż oraz pomidora z cebulą. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Papryki przekrój na połowy, wyciągnij gniazda nasienne i dokładnie umyj. Wypełnij farszem papryki, na wierzch połóż masło i posyp startym serem.

Krok 5

Włóż do rozgrzanego piekarnika 180 stopni i zapiekaj przez 35 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana rybą i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana rybą i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana rybą i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana rybą i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana rybą i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana rybą i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana rybą i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana rybą i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
21 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej