
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
3 łyżki
0.5 pęczka
3 łyżki
1 łyżeczka
3 sztuki
300 gramów
100 gramów
2 sztuki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, a pomidora obierz ze skórki i pokrój na kosteczkę. Zioła posiekaj. Ryż ugotuj i odcedź.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i zeszklij, a następnie dodaj pomidora i duś przez chwilę, aby powstał sos.
Krok 3
Rybę oraz krewetki posiekaj i wymieszaj z jajkiem. Dodaj posiekaną kolendrę, natkę pietruszki, szczypiorek, ryż oraz pomidora z cebulą. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Papryki przekrój na połowy, wyciągnij gniazda nasienne i dokładnie umyj. Wypełnij farszem papryki, na wierzch połóż masło i posyp startym serem.
Krok 5
Włóż do rozgrzanego piekarnika 180 stopni i zapiekaj przez 35 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej