
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj, odetnij końce i potnij w plastry. Paprykę oczyść i pokrój w kostkę, pomidorki na połówki, a czosnek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij posiekany czosnek, talarki cukinii i pociętą w kostkę paprykę. Podsmaż, podlej odrobiną wody i duś do momentu, gdy warzywa zmiękną.
Krok 3
Wymieszaj z rozkrojonymi na połówki pomidorkami i posiekanymi ziołami. Dopraw do smaku i gotuj aż sos będzie miękki. Potrawę udekoruj listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























