Apetyczna caponata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna caponata

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj, odetnij końce i potnij w plastry. Paprykę oczyść i pokrój w kostkę, pomidorki na połówki, a czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij posiekany czosnek, talarki cukinii i pociętą w kostkę paprykę. Podsmaż, podlej odrobiną wody i duś do momentu, gdy warzywa zmiękną.

Krok 3

Wymieszaj z rozkrojonymi na połówki pomidorkami i posiekanymi ziołami. Dopraw do smaku i gotuj aż sos będzie miękki. Potrawę udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna caponata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna caponata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna caponata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna caponata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna caponata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna caponata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna caponata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna caponata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Tarta bananowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej