Jajeczne świnki na lodowym wypasie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczne świnki na lodowym wypasie

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

1 sztuka

3 sztuki

6 plastrów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Odcinamy dłuższe ścianki, aby móc wyciągnąć żółtka.

Krok 2

Z kabanosa wycinamy 6 trójkątów, z których zrobimy uszy. W 3 plasterkach marchewki wykałaczkami robimy po dwie dziurki, aby otrzymać nosek świnki.

Krok 3

Żółtka mieszamy z żółtym serem, szynką i majonezem. Dodajemy rozkruszoną mini kostkę czosnek i doprawiamy do smaku pieprzem.

Krok 4

Pastą nadziewamy jajka. Plasterki marchewki, w których wycięliśmy dziurki, przyczepiamy do jajek (najlepiej posmarować je odrobiną majonezu), aby otrzymać noski świnek. Z zielonego pieprzu robimy świnkom oczy, z trójkącików kabanosów uszy, a z pozostałych plasterków marchewki ogonki świnek.

Krok 5

Zwierzaczki układamy je na półmisku wyściełanym poszarpaną na małe kawałki lodową sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej