Jajeczne świnki na lodowym wypasie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczne świnki na lodowym wypasie

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

1 sztuka

3 sztuki

6 plastrów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Odcinamy dłuższe ścianki, aby móc wyciągnąć żółtka.

Krok 2

Z kabanosa wycinamy 6 trójkątów, z których zrobimy uszy. W 3 plasterkach marchewki wykałaczkami robimy po dwie dziurki, aby otrzymać nosek świnki.

Krok 3

Żółtka mieszamy z żółtym serem, szynką i majonezem. Dodajemy rozkruszoną mini kostkę czosnek i doprawiamy do smaku pieprzem.

Krok 4

Pastą nadziewamy jajka. Plasterki marchewki, w których wycięliśmy dziurki, przyczepiamy do jajek (najlepiej posmarować je odrobiną majonezu), aby otrzymać noski świnek. Z zielonego pieprzu robimy świnkom oczy, z trójkącików kabanosów uszy, a z pozostałych plasterków marchewki ogonki świnek.

Krok 5

Zwierzaczki układamy je na półmisku wyściełanym poszarpaną na małe kawałki lodową sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczne świnki na lodowym wypasie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sznycle rybne
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej