Pomidory w sosie czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory w sosie czosnkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

4 sztuki

150 gramów

4 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z majonezem i śmietaną.

Krok 2

Ser żółty zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Krok 3

Pomidory pokrój w talarki, na każdy z nich połóż łyżeczkę majonezu ze śmietaną i czosnkiem. Posyp serem żółtym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej