Pomidory w sosie czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory w sosie czosnkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

4 sztuki

150 gramów

4 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z majonezem i śmietaną.

Krok 2

Ser żółty zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Krok 3

Pomidory pokrój w talarki, na każdy z nich połóż łyżeczkę majonezu ze śmietaną i czosnkiem. Posyp serem żółtym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej