
Składniki
3 łyżki
4 sztuki
150 gramów
4 sztuki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z majonezem i śmietaną.
Krok 2
Ser żółty zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 3
Pomidory pokrój w talarki, na każdy z nich połóż łyżeczkę majonezu ze śmietaną i czosnkiem. Posyp serem żółtym
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej