Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

null

100 gramów

1 łyżeczka

700 gramów

1 opakowanie

170 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i drobno poszatkuj.

Krok 2

Brzoskwinie osacz z syropu i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Umyte rodzynki zalej gorącą wodą, aby zmiękły i odcedź. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

W osobnej misce połącz śmietanę z majonezem i dodaj przyprawy: curry oraz sól i pieprz do smaku.

Krok 5

Tak przygotowanym sosem polej sałatkę i wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej