Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

6

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

null

100 gramów

1 łyżeczka

700 gramów

1 opakowanie

170 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i drobno poszatkuj.

Krok 2

Brzoskwinie osacz z syropu i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Umyte rodzynki zalej gorącą wodą, aby zmiękły i odcedź. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

W osobnej misce połącz śmietanę z majonezem i dodaj przyprawy: curry oraz sól i pieprz do smaku.

Krok 5

Tak przygotowanym sosem polej sałatkę i wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej