Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

6

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

null

100 gramów

1 łyżeczka

700 gramów

1 opakowanie

170 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i drobno poszatkuj.

Krok 2

Brzoskwinie osacz z syropu i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Umyte rodzynki zalej gorącą wodą, aby zmiękły i odcedź. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

W osobnej misce połącz śmietanę z majonezem i dodaj przyprawy: curry oraz sól i pieprz do smaku.

Krok 5

Tak przygotowanym sosem polej sałatkę i wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej