
Składniki
null
3 łyżki
null
100 gramów
1 łyżeczka
700 gramów
1 opakowanie
170 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj i drobno poszatkuj.
Krok 2
Brzoskwinie osacz z syropu i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Umyte rodzynki zalej gorącą wodą, aby zmiękły i odcedź. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
W osobnej misce połącz śmietanę z majonezem i dodaj przyprawy: curry oraz sól i pieprz do smaku.
Krok 5
Tak przygotowanym sosem polej sałatkę i wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej