Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

null

100 gramów

1 łyżeczka

700 gramów

1 opakowanie

170 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i drobno poszatkuj.

Krok 2

Brzoskwinie osacz z syropu i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Umyte rodzynki zalej gorącą wodą, aby zmiękły i odcedź. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

W osobnej misce połącz śmietanę z majonezem i dodaj przyprawy: curry oraz sól i pieprz do smaku.

Krok 5

Tak przygotowanym sosem polej sałatkę i wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sernik z krówkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej