Sałatka z winogronami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z winogronami i orzechami

Autor: Fasolka

ratingratingratingratingrating

3

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 opakowanie

15 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Myjemy winogrona, a następnie przekrajamy na połówki. Ser pleśniowy kroimy w średnią kostkę i tak przygotowane składniki dodajemy do umytej wcześniej sałaty.

Krok 2

Dorzucamy orzechy włoskie (dobrej jakości, np. Bakalland) – w całości bądź w zależności od preferencji miażdżymy. Chcąc urozmaić smak sałatki, możemy wzbogacić ją o ziarna granatu, który doda naszej potrawie wyrazisty posmak.

Krok 3

Wszystko mieszamy i polewamy delikatnie sosem balsamicznym i odstawiamy na 15 minut. Po upływie tego czasu sałatka jest gotowa do spożycia. Smacznego! Polecam jako przekąskę na jesienne wieczory 

Fasolka

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej