Sałatka z winogronami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z winogronami i orzechami

Autor: Fasolka

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 opakowanie

15 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Myjemy winogrona, a następnie przekrajamy na połówki. Ser pleśniowy kroimy w średnią kostkę i tak przygotowane składniki dodajemy do umytej wcześniej sałaty.

Krok 2

Dorzucamy orzechy włoskie (dobrej jakości, np. Bakalland) – w całości bądź w zależności od preferencji miażdżymy. Chcąc urozmaić smak sałatki, możemy wzbogacić ją o ziarna granatu, który doda naszej potrawie wyrazisty posmak.

Krok 3

Wszystko mieszamy i polewamy delikatnie sosem balsamicznym i odstawiamy na 15 minut. Po upływie tego czasu sałatka jest gotowa do spożycia. Smacznego! Polecam jako przekąskę na jesienne wieczory 

Fasolka

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z winogronami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej