
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
0.5 pęczka
1 łyżka
500 gramów
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób gotuj przez 5 minut w lekko osolonym wrzątku. Odcedź , przelej zimną wodą i ciepły obierz z łupin.
Krok 2
Wymieszaj z oliwą , posiekanym szczypiorem i bazylią.
Krok 3
Boczek usmaż na suchej patelni, gdy z boczku wytopi się tłuszcz wrzuć do niego posiekane szalotki.
Krok 4
Podsmaż i wymieszaj z bobem.
Krok 5
Jogurt połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przypraw pieprzem.
Krok 6
Plasterki boczku ułóż na talerzach i przykryj bobem, podawaj z sosem.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej