
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyparz obierz i pokrój w ćwiartki pomidora.
Krok 2
Ser feta pokrój w kostkę.
Krok 3
Ogórka pokrój w plasterki.
Krok 4
Kapustę Pekińską porwij na małe kawałki.
Krok 5
Rozrób sos sałatkowy Grecki knorr według instrukcji z tyłu.
Krok 6
Całość wymieszaj i posyp grzankami. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Grecka
Do przyrządzenia sałatki greckiej nie potrzebujesz sezonowych warzyw. Stanowi zatem potrawę uniwersalną, którą możesz przygotować o dowolnej porze roku. Sprawdzi się jako samodzielna potrawa lub dodatek do głównych dań. Ważnym elementem tej sałatki jest wyrazisty sos. Dobrym wyborem będzie szczególnie winegret, czyli mieszanka ziół, musztardy i octów (balsamicznego oraz winnego). Zamiast robić dresing, danie możesz polać oliwą z oliwek lub wykorzystać specjalny miks przypraw. Przyspieszy to czas przygotowania sałatki, a całość nie straci na smaku. Głównym składnikiem sałatki greckiej jest ser – najlepszym wyborem będzie oczywiście feta. Jej charakterystyczny smak dobrze skomponuje się z pozostałymi składnikami. Należy również pamiętać o oliwkach. Aby gotowa sałatka prezentowała się efektowniej można użyć dwóch ich rodzajów: zielonych i czarnych. Pokrojone składniki wymieszaj starannie z sosem. Sprawdź nasz przepis na ten prosty wariant sałatki greckiej, która sprawdzi się na szybki lunch. Do dzieła!