
Składniki
50 mililitrów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory kroimy w ósemki i wycinamy gniazda nasienne.
Krok 2
Ogórka obieramy, następnie kroimy wzdłuż w ćwiartki i również wycinamy gniazda nasienne.
Krok 3
Liście sałaty dokładnie płuczemy i osuszamy. Wycinamy żyłki i rwiemy liście na kawałki.
Krok 4
Oliwę mieszamy z sosem sałatkowym.
Krok 5
Warzywa mieszamy dodając sos sałatkowy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej