Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory kroimy w ósemki i wycinamy gniazda nasienne.
Krok 2
Ogórka obieramy, następnie kroimy wzdłuż w ćwiartki i również wycinamy gniazda nasienne.
Krok 3
Liście sałaty dokładnie płuczemy i osuszamy. Wycinamy żyłki i rwiemy liście na kawałki.
Krok 4
Oliwę mieszamy z sosem sałatkowym.
Krok 5
Warzywa mieszamy dodając sos sałatkowy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej