Składniki
50 mililitrów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory kroimy w ósemki i wycinamy gniazda nasienne.
Krok 2
Ogórka obieramy, następnie kroimy wzdłuż w ćwiartki i również wycinamy gniazda nasienne.
Krok 3
Liście sałaty dokładnie płuczemy i osuszamy. Wycinamy żyłki i rwiemy liście na kawałki.
Krok 4
Oliwę mieszamy z sosem sałatkowym.
Krok 5
Warzywa mieszamy dodając sos sałatkowy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej