
Składniki
50 mililitrów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory kroimy w ósemki i wycinamy gniazda nasienne.
Krok 2
Ogórka obieramy, następnie kroimy wzdłuż w ćwiartki i również wycinamy gniazda nasienne.
Krok 3
Liście sałaty dokładnie płuczemy i osuszamy. Wycinamy żyłki i rwiemy liście na kawałki.
Krok 4
Oliwę mieszamy z sosem sałatkowym.
Krok 5
Warzywa mieszamy dodając sos sałatkowy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej