Bomba witaminowa: sałatka z pomelo i kiwi - przepis | Przepisy.pl pixel

BOMBA WITAMINOWA CZYLI SAŁATKA OWOCOWA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
74 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

10 sztuk

2 łyżki

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomelo obrać z błon, pokroić w kosteczkę.Kiwi również obrać i pokroić, dodać truskawki i syrop, wymieszać i pałaszować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BOMBA WITAMINOWA CZYLI SAŁATKA OWOCOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BOMBA WITAMINOWA CZYLI SAŁATKA OWOCOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BOMBA WITAMINOWA CZYLI SAŁATKA OWOCOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BOMBA WITAMINOWA CZYLI SAŁATKA OWOCOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BOMBA WITAMINOWA CZYLI SAŁATKA OWOCOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BOMBA WITAMINOWA CZYLI SAŁATKA OWOCOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BOMBA WITAMINOWA CZYLI SAŁATKA OWOCOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • BOMBA WITAMINOWA CZYLI SAŁATKA OWOCOWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej