Wiosenna sałatka z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna sałatka z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skórek i potnij w kostkę.

Krok 2

Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z jajkami. Posiekaj w drobną kostkę ogórki i cebulę i dodaj do tuńczyka.

Krok 3

Dodaj następnie odsączony groszek.

Krok 4

Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku przyprawami. Dodaj do sałatki i wymieszaj.

Krok 5

Odstaw do lodówki aby się sałatka schłodziła.

Krok 6

Na koniec posiekaj szczypiorek i dodaj do sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej