Wiosenna sałatka z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna sałatka z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skórek i potnij w kostkę.

Krok 2

Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z jajkami. Posiekaj w drobną kostkę ogórki i cebulę i dodaj do tuńczyka.

Krok 3

Dodaj następnie odsączony groszek.

Krok 4

Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku przyprawami. Dodaj do sałatki i wymieszaj.

Krok 5

Odstaw do lodówki aby się sałatka schłodziła.

Krok 6

Na koniec posiekaj szczypiorek i dodaj do sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej