Wiosenna sałatka z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna sałatka z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skórek i potnij w kostkę.

Krok 2

Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z jajkami. Posiekaj w drobną kostkę ogórki i cebulę i dodaj do tuńczyka.

Krok 3

Dodaj następnie odsączony groszek.

Krok 4

Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku przyprawami. Dodaj do sałatki i wymieszaj.

Krok 5

Odstaw do lodówki aby się sałatka schłodziła.

Krok 6

Na koniec posiekaj szczypiorek i dodaj do sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej