Wiosenna sałatka z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna sałatka z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skórek i potnij w kostkę.

Krok 2

Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z jajkami. Posiekaj w drobną kostkę ogórki i cebulę i dodaj do tuńczyka.

Krok 3

Dodaj następnie odsączony groszek.

Krok 4

Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku przyprawami. Dodaj do sałatki i wymieszaj.

Krok 5

Odstaw do lodówki aby się sałatka schłodziła.

Krok 6

Na koniec posiekaj szczypiorek i dodaj do sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej