Wiosenna sałatka z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skórek i potnij w kostkę.

Krok 2

Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z jajkami. Posiekaj w drobną kostkę ogórki i cebulę i dodaj do tuńczyka.

Krok 3

Dodaj następnie odsączony groszek.

Krok 4

Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku przyprawami. Dodaj do sałatki i wymieszaj.

Krok 5

Odstaw do lodówki aby się sałatka schłodziła.

Krok 6

Na koniec posiekaj szczypiorek i dodaj do sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej