Składniki
1 sztuka
3 łyżki
4 sztuki
1 pęczek
3 łyżki
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skórek i potnij w kostkę.
Krok 2
Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z jajkami. Posiekaj w drobną kostkę ogórki i cebulę i dodaj do tuńczyka.
Krok 3
Dodaj następnie odsączony groszek.
Krok 4
Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku przyprawami. Dodaj do sałatki i wymieszaj.
Krok 5
Odstaw do lodówki aby się sałatka schłodziła.
Krok 6
Na koniec posiekaj szczypiorek i dodaj do sałatki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej