Sałatka Grecka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Grecka

Autor: pychotka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

240 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

kapustę lub sałatę umyć ,pokroić dodać umyte ogórki ,pomidory i czerwoną paprykę,pokrojone w kosteczkę nastepnie dodać pokrojone w cieniutkie plasterki oliwki odsączone z zalewy i serek mozarella lub feta jak kto woli zrobić sos tak jak podano na opakowaniu polać sałatkę doprawić łyżką majonezu by zaostrzyc smak,

Krok 2

Sałatka jest najlepsza zaraz po zrobieniu,ja stosuję jako dodatek do pieczywa ,ale może stanowić jako dodatek do obiadu.Polecam bo jest naprawdę warta spróbowania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Grecka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej