
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
240 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
kapustę lub sałatę umyć ,pokroić dodać umyte ogórki ,pomidory i czerwoną paprykę,pokrojone w kosteczkę nastepnie dodać pokrojone w cieniutkie plasterki oliwki odsączone z zalewy i serek mozarella lub feta jak kto woli zrobić sos tak jak podano na opakowaniu polać sałatkę doprawić łyżką majonezu by zaostrzyc smak,
Krok 2
Sałatka jest najlepsza zaraz po zrobieniu,ja stosuję jako dodatek do pieczywa ,ale może stanowić jako dodatek do obiadu.Polecam bo jest naprawdę warta spróbowania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej