
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
240 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
kapustę lub sałatę umyć ,pokroić dodać umyte ogórki ,pomidory i czerwoną paprykę,pokrojone w kosteczkę nastepnie dodać pokrojone w cieniutkie plasterki oliwki odsączone z zalewy i serek mozarella lub feta jak kto woli zrobić sos tak jak podano na opakowaniu polać sałatkę doprawić łyżką majonezu by zaostrzyc smak,
Krok 2
Sałatka jest najlepsza zaraz po zrobieniu,ja stosuję jako dodatek do pieczywa ,ale może stanowić jako dodatek do obiadu.Polecam bo jest naprawdę warta spróbowania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej