
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
240 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
kapustę lub sałatę umyć ,pokroić dodać umyte ogórki ,pomidory i czerwoną paprykę,pokrojone w kosteczkę nastepnie dodać pokrojone w cieniutkie plasterki oliwki odsączone z zalewy i serek mozarella lub feta jak kto woli zrobić sos tak jak podano na opakowaniu polać sałatkę doprawić łyżką majonezu by zaostrzyc smak,
Krok 2
Sałatka jest najlepsza zaraz po zrobieniu,ja stosuję jako dodatek do pieczywa ,ale może stanowić jako dodatek do obiadu.Polecam bo jest naprawdę warta spróbowania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej