Panna cotta dla dziecka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panna cotta dla dziecka

Autor: Sarenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.3 łyżeczki

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia na ok 10 minut.

Krok 2

Śmietankę z dodatkiem cukru i wanilii mocno podgrzać i gdy zacznie lekko wrzeć, zdjąć z palnika, dodać żelatynę i dobrze wymieszać.

Krok 3

Przelać do niewielkiego pojemnika i gdy całkowicie wystygnie, wstawić do lodówki na ok. 2-4 godziny.

Krok 4

Banana obrać i pokroić w plastry, gdy deser zamierzamy podać nieco później, banany trzeba skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Sugeruję pokroić banany tuż przed podaniem panny cotty, unikając dodatku kwaśnego smaku, którego dzieci, generalnie nie lubią.

Krok 5

Ułożyć banany na talerzu, na kształt okręgu.

Krok 6

Wyjąć panna cottę z lodówki, potrzymać chwilkę nad gorącą wodą i przewrócić na okrąg z bananów.

Krok 7

Na deserze ułożyć buźkę z pokrojonych bananów i fantazyjnie posypać czekoladą.

Tagi:Banan
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panna cotta dla dziecka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panna cotta dla dziecka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panna cotta dla dziecka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panna cotta dla dziecka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panna cotta dla dziecka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panna cotta dla dziecka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panna cotta dla dziecka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panna cotta dla dziecka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej