
Składniki
1 łyżeczka
1 szklanka
4 szklanki
1 opakowanie
1 szklanka
2 łyżeczki
1 łyżka
1 kilogram
2 dekagramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obrać,podzielić na ćwiartki,wykroić gniazda nasienne,maczać w cukrze pudrze wymieszanym z cukrem waniliowym.
Krok 2
Drożdże namoczyć w mleku,jak podrosną dodać do mąki wsypanej do miski,wymieszać,odstawić żeby podrosło.
Krok 3
Dodać 2 jajka,śmietanę,rozpuszczone masło,wyrobić ręką.
Krok 4
Podsypać mąkę na stolnicę ciasto rozwałkować,kroić na kwadraty,w każdy włożyć ćwiartkę jabłka,zalepić ciasto,obtoczyć w jajku i cukrze.
Krok 5
Ułożyć na blasze wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą,piec w dobrze nagrzanym piekarniku (około 180stopni) aż będą rumiane.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej