jabłka zawijane w ciasto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

jabłka zawijane w ciasto

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szklanka

4 szklanki

1 opakowanie

1 szklanka

2 łyżeczki

1 łyżka

1 kilogram

2 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać,podzielić na ćwiartki,wykroić gniazda nasienne,maczać w cukrze pudrze wymieszanym z cukrem waniliowym.

Krok 2

Drożdże namoczyć w mleku,jak podrosną dodać do mąki wsypanej do miski,wymieszać,odstawić żeby podrosło.

Krok 3

Dodać 2 jajka,śmietanę,rozpuszczone masło,wyrobić ręką.

Krok 4

Podsypać mąkę na stolnicę ciasto rozwałkować,kroić na kwadraty,w każdy włożyć ćwiartkę jabłka,zalepić ciasto,obtoczyć w jajku i cukrze.

Krok 5

Ułożyć na blasze wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą,piec w dobrze nagrzanym piekarniku (około 180stopni) aż będą rumiane.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • jabłka zawijane w ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • jabłka zawijane w ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • jabłka zawijane w ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • jabłka zawijane w ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • jabłka zawijane w ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • jabłka zawijane w ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • jabłka zawijane w ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • jabłka zawijane w ciasto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej