
Składniki
1 łyżeczka
1 szklanka
4 szklanki
1 opakowanie
1 szklanka
2 łyżeczki
1 łyżka
1 kilogram
2 dekagramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obrać,podzielić na ćwiartki,wykroić gniazda nasienne,maczać w cukrze pudrze wymieszanym z cukrem waniliowym.
Krok 2
Drożdże namoczyć w mleku,jak podrosną dodać do mąki wsypanej do miski,wymieszać,odstawić żeby podrosło.
Krok 3
Dodać 2 jajka,śmietanę,rozpuszczone masło,wyrobić ręką.
Krok 4
Podsypać mąkę na stolnicę ciasto rozwałkować,kroić na kwadraty,w każdy włożyć ćwiartkę jabłka,zalepić ciasto,obtoczyć w jajku i cukrze.
Krok 5
Ułożyć na blasze wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą,piec w dobrze nagrzanym piekarniku (około 180stopni) aż będą rumiane.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























