Torciki prezenciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torciki prezenciki

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żłótka ubic z połową cukru na puszystą masę.Białka ubic z pozostałym cukrem na sztywno.Obie masy delikatnie połączyc.

Krok 2

Na końcu dodac mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszac.

Krok 3

Wysmarowaną formę prostokątną wypełnic ciastem i piec ok.10min-15 min. w piekarniku nagrzanym do 180st C.

Krok 4

Kiedy ostygnie przeciąc wzdłuż i przełożyc masą-ja zrobiłam chałwową.Następnie pokroic na małe kwadraciki i obłożyc masą cukrową oraz ozdobic.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej