Torciki prezenciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torciki prezenciki

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żłótka ubic z połową cukru na puszystą masę.Białka ubic z pozostałym cukrem na sztywno.Obie masy delikatnie połączyc.

Krok 2

Na końcu dodac mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszac.

Krok 3

Wysmarowaną formę prostokątną wypełnic ciastem i piec ok.10min-15 min. w piekarniku nagrzanym do 180st C.

Krok 4

Kiedy ostygnie przeciąc wzdłuż i przełożyc masą-ja zrobiłam chałwową.Następnie pokroic na małe kwadraciki i obłożyc masą cukrową oraz ozdobic.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torciki prezenciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto marchewkowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej