
Składniki
1 szklanka
4 sztuki
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żłótka ubic z połową cukru na puszystą masę.Białka ubic z pozostałym cukrem na sztywno.Obie masy delikatnie połączyc.
Krok 2
Na końcu dodac mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszac.
Krok 3
Wysmarowaną formę prostokątną wypełnic ciastem i piec ok.10min-15 min. w piekarniku nagrzanym do 180st C.
Krok 4
Kiedy ostygnie przeciąc wzdłuż i przełożyc masą-ja zrobiłam chałwową.Następnie pokroic na małe kwadraciki i obłożyc masą cukrową oraz ozdobic.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej