Słone ciasteczka z kminkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słone ciasteczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

250 gramów

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce.

Krok 2

Z mąki, margaryny i sera wyrób ciasto.

Krok 3

Po wyrobieniu owiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.

Krok 4

Następnie rozwałkuj i wykrój foremkami ciasteczka.

Krok 5

Jedne posyp kminkiem, inne pieprzem. Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek z ogniska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej