
Składniki
null
null
null
250 gramów
250 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na tarce.
Krok 2
Z mąki, margaryny i sera wyrób ciasto.
Krok 3
Po wyrobieniu owiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Krok 4
Następnie rozwałkuj i wykrój foremkami ciasteczka.
Krok 5
Jedne posyp kminkiem, inne pieprzem. Piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej