Słone ciasteczka z kminkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słone ciasteczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

250 gramów

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce.

Krok 2

Z mąki, margaryny i sera wyrób ciasto.

Krok 3

Po wyrobieniu owiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.

Krok 4

Następnie rozwałkuj i wykrój foremkami ciasteczka.

Krok 5

Jedne posyp kminkiem, inne pieprzem. Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej