Słone ciasteczka z kminkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słone ciasteczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

250 gramów

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce.

Krok 2

Z mąki, margaryny i sera wyrób ciasto.

Krok 3

Po wyrobieniu owiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.

Krok 4

Następnie rozwałkuj i wykrój foremkami ciasteczka.

Krok 5

Jedne posyp kminkiem, inne pieprzem. Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej