Niebiański krem z mascarpone i kawą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Niebiański krem z mascarpone i kawą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

6

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

340 gramów

4 łyżeczki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wraz z cukrem wrzucić do serka mascarpone i miksować kilka minut. Do masy serowej dodać ubite białka, kawę i bardzo delikatnie wymieszać. Schładzać w lodówce przez około 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej