Niebiański krem z mascarpone i kawą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Niebiański krem z mascarpone i kawą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

7

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżeczki

340 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wraz z cukrem wrzucić do serka mascarpone i miksować kilka minut. Do masy serowej dodać ubite białka, kawę i bardzo delikatnie wymieszać. Schładzać w lodówce przez około 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej