Niebiański krem z mascarpone i kawą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Niebiański krem z mascarpone i kawą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

7

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżeczki

340 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wraz z cukrem wrzucić do serka mascarpone i miksować kilka minut. Do masy serowej dodać ubite białka, kawę i bardzo delikatnie wymieszać. Schładzać w lodówce przez około 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Niebiański krem z mascarpone i kawą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej