Składniki
340 gramów
4 łyżeczki
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozdzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wraz z cukrem wrzucić do serka mascarpone i miksować kilka minut. Do masy serowej dodać ubite białka, kawę i bardzo delikatnie wymieszać. Schładzać w lodówce przez około 1 godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej