
Składniki
null
50 mililitrów
2 sztuki
60 gramów
15 gramów
null
4 łyżki
50 mililitrów
null
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z podanych składników przyrządź ciasto naleśnikowe i odstaw je na godzinę.
Krok 2
Na lekko natłuszczonej patelni usmaż 4 cienkie omlety.
Krok 3
Sułtanki mocz w rumie ok. 30 minut.
Krok 4
Oddziel żółtka od białek. Mascarpone utrzyj na gładko z żółtkami i cukrem pudrem.
Krok 5
Z białek ubij sztywną pianę, dodaj do kremu serowego. Na koniec dodaj rodzynki z rumem. Małe omlety złóż w ćwiartki, napełnij nadzieniem i podaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej