
Składniki
null
50 mililitrów
2 sztuki
60 gramów
15 gramów
null
4 łyżki
50 mililitrów
null
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z podanych składników przyrządź ciasto naleśnikowe i odstaw je na godzinę.
Krok 2
Na lekko natłuszczonej patelni usmaż 4 cienkie omlety.
Krok 3
Sułtanki mocz w rumie ok. 30 minut.
Krok 4
Oddziel żółtka od białek. Mascarpone utrzyj na gładko z żółtkami i cukrem pudrem.
Krok 5
Z białek ubij sztywną pianę, dodaj do kremu serowego. Na koniec dodaj rodzynki z rumem. Małe omlety złóż w ćwiartki, napełnij nadzieniem i podaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej