
Składniki
null
50 mililitrów
2 sztuki
60 gramów
15 gramów
null
4 łyżki
50 mililitrów
null
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z podanych składników przyrządź ciasto naleśnikowe i odstaw je na godzinę.
Krok 2
Na lekko natłuszczonej patelni usmaż 4 cienkie omlety.
Krok 3
Sułtanki mocz w rumie ok. 30 minut.
Krok 4
Oddziel żółtka od białek. Mascarpone utrzyj na gładko z żółtkami i cukrem pudrem.
Krok 5
Z białek ubij sztywną pianę, dodaj do kremu serowego. Na koniec dodaj rodzynki z rumem. Małe omlety złóż w ćwiartki, napełnij nadzieniem i podaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























