Omlet na słodko z mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet na słodko z mascarpone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

50 mililitrów

2 sztuki

60 gramów

15 gramów

null

4 łyżki

50 mililitrów

null

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników przyrządź ciasto naleśnikowe i odstaw je na godzinę.

Krok 2

Na lekko natłuszczonej patelni usmaż 4 cienkie omlety.

Krok 3

Sułtanki mocz w rumie ok. 30 minut.

Krok 4

Oddziel żółtka od białek. Mascarpone utrzyj na gładko z żółtkami i cukrem pudrem.

Krok 5

Z białek ubij sztywną pianę, dodaj do kremu serowego. Na koniec dodaj rodzynki z rumem. Małe omlety złóż w ćwiartki, napełnij nadzieniem i podaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej