Omlet na słodko z mascarpone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

50 mililitrów

2 sztuki

60 gramów

15 gramów

null

4 łyżki

50 mililitrów

null

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników przyrządź ciasto naleśnikowe i odstaw je na godzinę.

Krok 2

Na lekko natłuszczonej patelni usmaż 4 cienkie omlety.

Krok 3

Sułtanki mocz w rumie ok. 30 minut.

Krok 4

Oddziel żółtka od białek. Mascarpone utrzyj na gładko z żółtkami i cukrem pudrem.

Krok 5

Z białek ubij sztywną pianę, dodaj do kremu serowego. Na koniec dodaj rodzynki z rumem. Małe omlety złóż w ćwiartki, napełnij nadzieniem i podaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
17 osób ogląda przepis:
Zebra
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej