
Składniki
null
50 mililitrów
2 sztuki
60 gramów
15 gramów
null
4 łyżki
50 mililitrów
null
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z podanych składników przyrządź ciasto naleśnikowe i odstaw je na godzinę.
Krok 2
Na lekko natłuszczonej patelni usmaż 4 cienkie omlety.
Krok 3
Sułtanki mocz w rumie ok. 30 minut.
Krok 4
Oddziel żółtka od białek. Mascarpone utrzyj na gładko z żółtkami i cukrem pudrem.
Krok 5
Z białek ubij sztywną pianę, dodaj do kremu serowego. Na koniec dodaj rodzynki z rumem. Małe omlety złóż w ćwiartki, napełnij nadzieniem i podaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej