Krabowe ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krabowe ciasteczka

Autor: a dupa rośnie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

70 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

50 gramów

130 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzać do 170 stopni z termoobiegiem. Wszystkie suche składniki posiekać razem z masłem, następnie dodać żółtko, mleko i mak. Całość porządnie zagnieść.

Krok 2

Stolnicę oprószyć mąką, rozwałkować ciasto na grubość 2-3 mm i wyciąć foremkami ciastka. Ciastka układać na papierze do pieczenia i piec przez 6 lub 7 minut. Ostudzić.

Krok 3

Podana ilość składników wystarczy na około 25 ciasteczek.

Krok 4

Przepis pochodzi z książki E. Adamskiej „Kuchnia polska i światowa”.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krabowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krabowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krabowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krabowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krabowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krabowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krabowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krabowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej