Krabowe ciasteczka

Autor: a dupa rośnie

ratingratingratingratingrating

130

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

130 gramów

50 gramów

30 gramów

70 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzać do 170 stopni z termoobiegiem. Wszystkie suche składniki posiekać razem z masłem, następnie dodać żółtko, mleko i mak. Całość porządnie zagnieść.

Krok 2

Stolnicę oprószyć mąką, rozwałkować ciasto na grubość 2-3 mm i wyciąć foremkami ciastka. Ciastka układać na papierze do pieczenia i piec przez 6 lub 7 minut. Ostudzić.

Krok 3

Podana ilość składników wystarczy na około 25 ciasteczek.

Krok 4

Przepis pochodzi z książki E. Adamskiej „Kuchnia polska i światowa”.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krabowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krabowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krabowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krabowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krabowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krabowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krabowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej