PRZEPISY.PL

Pełna smaku i charakteru, tradycyjna polska zupa. Żurek na wędzonce jemy codziennie i na święta.

Żurek na wędzonce - autor: przepisy.pl

Żurek na wędzonce

  • 45
  • 8
  • Łatwe
  • 0
28
osób dodało do Mniamlisty
28
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • skóra z wędzonego boczku lub wędzona kość2 szt
  • Żurek na wędzonce Knorr
    2 opak
  • włoszczyzna1 pęczek
  • liść laurowy2 szt
  • ziele angielskie2 ziarna
  • majeranek suszony1 łyżka
  • woda2 l
Żurek na wędzonce – krok 1

Krok 1

Warzywa obierz i wraz z kośćmi lub wędzonymi skórami umieść w garnku. Całość zalej 2 litrami wody, dodaj liść oraz ziele i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 20-30 minut.
Żurek na wędzonce – krok 2

Krok 2

Po tym czasie wywar odcedź.
Żurek na wędzonce – krok 3

Krok 3

Zawartość obu opakowań Knorr rozmieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody. Do odcedzonego wywaru wlej przygotowany żurek Knorr, wymieszaj i zagotuj. Zupę gotuj jeszcze 10 minut.
Żurek na wędzonce – krok 4

Krok 4

Pod koniec dodaj otarty w dłoniach majeranek i dopraw do smaku, jeśli uważasz to za konieczne. Podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo oraz ziemniakami.

Więcej przepisów z tym produktem

Żurek na wędzonce KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

212
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
116
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
70
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
47
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe