Knorr Ulubione Smaki Żurek na Wędzonce
Zupa to uwielbiane przez całe rodziny otwarcie obiadu! Pyszny, aromatyczny żurek to zupa, którą wspomina z dzieciństwa wielu z nas. Możemy ją sobie przypomnieć sięgając po Żurek z wędzonką.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Ulubione Smaki Żurek na Wędzonce
Masz ochotę na aromatyczny i pełny smaku domowy żurek, jak u babci? Nic prostszego! Z Knorr Żurek na Wędzonce szybko przygotujesz danie, którego niesamowity zapach przyprowadzi wszystkich do kuchni nawet z najodleglejszych części domu. Pyszna, gęsta zupa z dodatkiem aromatycznej kiełbasy i jajek to potrawa, za którą przepadają nawet największe niejadki. Przygotuj wszystkie składniki i poznaj kilka prostych kroków. Zaczynamy!
Krok 1
Jeśli planujesz podać żurek z dodatkami, ugotuj porcję ziemniaków, kilka jajek na twardo lub podsmaż pokrojony w kostkę wędzony boczek.
Krok 2
Do 750 ml zimnej wody wsyp zawartość torebki Knorr Żurek na Wędzonce i wymieszaj tak, by rozpuścić wszystkie grudki.
Krok 3
Gdy zupa zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 minut, nie zapominając o mieszaniu co jakiś czas. Tuż przed zdjęciem z kuchenki możesz dodać trochę zahartowanej śmietany.
Krok 4
Żurek podawaj z ulubionymi dodatkami np. kiełbasą i podsmażoną cebulką, jajkiem albo kromką świeżego chleba. Smacznego!