Krem z jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z jabłek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

20 gramów

50 gramów

null

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj i upiecz w piekarniku.

Krok 2

Żelatynę namocz w małej ilości zimnej, przegotowanej wody.

Krok 3

Naczynie postaw na parze, rozpuść a następnie włóż do miksera razem z przecierem i cukrem. Włącz mikser na 30 sekund. Przecier podziel na dwie części.

Krok 4

Gdy zacznie gęstnieć – wymieszaj jedną część z ubitą na sztywno pianą z białek, a drugą z ubitą śmietaną z cukrem, wymieszaną ze skórką pomarańczową.

Krok 5

Formę wypłucz zimną wodą, a następnie posyp cukrem i nałóż warstwami krem. Pozostaw do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej