
Składniki
1 kilogram
20 gramów
50 gramów
null
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj i upiecz w piekarniku.
Krok 2
Żelatynę namocz w małej ilości zimnej, przegotowanej wody.
Krok 3
Naczynie postaw na parze, rozpuść a następnie włóż do miksera razem z przecierem i cukrem. Włącz mikser na 30 sekund. Przecier podziel na dwie części.
Krok 4
Gdy zacznie gęstnieć – wymieszaj jedną część z ubitą na sztywno pianą z białek, a drugą z ubitą śmietaną z cukrem, wymieszaną ze skórką pomarańczową.
Krok 5
Formę wypłucz zimną wodą, a następnie posyp cukrem i nałóż warstwami krem. Pozostaw do zastygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej