
Składniki
1 kilogram
20 gramów
50 gramów
null
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj i upiecz w piekarniku.
Krok 2
Żelatynę namocz w małej ilości zimnej, przegotowanej wody.
Krok 3
Naczynie postaw na parze, rozpuść a następnie włóż do miksera razem z przecierem i cukrem. Włącz mikser na 30 sekund. Przecier podziel na dwie części.
Krok 4
Gdy zacznie gęstnieć – wymieszaj jedną część z ubitą na sztywno pianą z białek, a drugą z ubitą śmietaną z cukrem, wymieszaną ze skórką pomarańczową.
Krok 5
Formę wypłucz zimną wodą, a następnie posyp cukrem i nałóż warstwami krem. Pozostaw do zastygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej