Krem z jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z jabłek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

20 gramów

50 gramów

null

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj i upiecz w piekarniku.

Krok 2

Żelatynę namocz w małej ilości zimnej, przegotowanej wody.

Krok 3

Naczynie postaw na parze, rozpuść a następnie włóż do miksera razem z przecierem i cukrem. Włącz mikser na 30 sekund. Przecier podziel na dwie części.

Krok 4

Gdy zacznie gęstnieć – wymieszaj jedną część z ubitą na sztywno pianą z białek, a drugą z ubitą śmietaną z cukrem, wymieszaną ze skórką pomarańczową.

Krok 5

Formę wypłucz zimną wodą, a następnie posyp cukrem i nałóż warstwami krem. Pozostaw do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto z morelami i bezą
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej