Krem z jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z jabłek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

20 gramów

50 gramów

null

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj i upiecz w piekarniku.

Krok 2

Żelatynę namocz w małej ilości zimnej, przegotowanej wody.

Krok 3

Naczynie postaw na parze, rozpuść a następnie włóż do miksera razem z przecierem i cukrem. Włącz mikser na 30 sekund. Przecier podziel na dwie części.

Krok 4

Gdy zacznie gęstnieć – wymieszaj jedną część z ubitą na sztywno pianą z białek, a drugą z ubitą śmietaną z cukrem, wymieszaną ze skórką pomarańczową.

Krok 5

Formę wypłucz zimną wodą, a następnie posyp cukrem i nałóż warstwami krem. Pozostaw do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kapusta z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej