Zapiekanka z ryżu i jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekanka z ryżu i jabłek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 łyżki

2 szklanki

1 łyżka

0.7 kilograma

2 szklanki

2 łyżeczki

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko wymieszaj z wodą i dodaj ryż i łyżkę masła, gotuj przez 15 minut.

Krok 2

Jabłka obierz i pokrój w plasterki, oprósz cynamonem, cukrem i cukrem wanilinowym.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym nałóż warstwę ryżu, jabłka i znów ryż.

Krok 4

Piecz w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ryżu i jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ryżu i jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ryżu i jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ryżu i jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ryżu i jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ryżu i jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ryżu i jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Japoński sernik
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej