
Składniki
2 szklanki
2 łyżki
2 szklanki
1 łyżka
0.7 kilograma
2 szklanki
2 łyżeczki
1 opakowanie
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko wymieszaj z wodą i dodaj ryż i łyżkę masła, gotuj przez 15 minut.
Krok 2
Jabłka obierz i pokrój w plasterki, oprósz cynamonem, cukrem i cukrem wanilinowym.
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym nałóż warstwę ryżu, jabłka i znów ryż.
Krok 4
Piecz w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej