
Składniki
2 szklanki
2 łyżki
2 szklanki
1 łyżka
0.7 kilograma
2 szklanki
2 łyżeczki
1 opakowanie
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko wymieszaj z wodą i dodaj ryż i łyżkę masła, gotuj przez 15 minut.
Krok 2
Jabłka obierz i pokrój w plasterki, oprósz cynamonem, cukrem i cukrem wanilinowym.
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym nałóż warstwę ryżu, jabłka i znów ryż.
Krok 4
Piecz w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej