
Składniki
2 szklanki
2 łyżki
2 szklanki
1 łyżka
0.7 kilograma
2 szklanki
2 łyżeczki
1 opakowanie
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko wymieszaj z wodą i dodaj ryż i łyżkę masła, gotuj przez 15 minut.
Krok 2
Jabłka obierz i pokrój w plasterki, oprósz cynamonem, cukrem i cukrem wanilinowym.
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym nałóż warstwę ryżu, jabłka i znów ryż.
Krok 4
Piecz w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej