Zapiekanka z ryżu i jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ryżu i jabłek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 łyżki

2 szklanki

1 łyżka

0.7 kilograma

2 szklanki

2 łyżeczki

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko wymieszaj z wodą i dodaj ryż i łyżkę masła, gotuj przez 15 minut.

Krok 2

Jabłka obierz i pokrój w plasterki, oprósz cynamonem, cukrem i cukrem wanilinowym.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym nałóż warstwę ryżu, jabłka i znów ryż.

Krok 4

Piecz w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ryżu i jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ryżu i jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ryżu i jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ryżu i jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ryżu i jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ryżu i jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ryżu i jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ryżu i jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej