
Składniki
2 szklanki
2 łyżki
2 szklanki
1 łyżka
0.7 kilograma
2 szklanki
2 łyżeczki
1 opakowanie
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko wymieszaj z wodą i dodaj ryż i łyżkę masła, gotuj przez 15 minut.
Krok 2
Jabłka obierz i pokrój w plasterki, oprósz cynamonem, cukrem i cukrem wanilinowym.
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym nałóż warstwę ryżu, jabłka i znów ryż.
Krok 4
Piecz w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej