Pieczarki faszerowane mięsem z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki faszerowane mięsem z serem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

4

heart
37 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

180 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

4 łyżeczki

2 łyżeczki

2 szczypty

100 gramów

0.3 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płuczemy grzyby,osuszamy.Obieramy ze skórki kapelusze.Odłamujemy nóżki z pieczarek.Kapelusze skrapiamy sokiem z cytryny

Krok 2

Nóżki siekamy i razem z cebulką podsmażamy na łyżce masła.Posypujemy odrobiną soli. Przekładamy do miski z mięsem,wsypujemy wewnątrz dłoni roztarty estragon i tymianek. Plastry sera drobniutko kroimy i 3/4 sera dodajemy do mięsa.Wsypujemy tartą bułkę,wbijamy jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy

Krok 3

Do każdego kapelusza wkładamy po odrobinie masła i pokrojonego sera.Wsypujemy po szczypcie czarnego pieprzu. Napełniamy farszem

Krok 4

Pieczarki układamy w wysmarowanej oliwą formie żaroodpornej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i w temp.190 stopni zapiekamy około 25 minut. W trakcie pieczenia mięso spryskujemy raz z wierzchu oliwą . Możemy też piec tyle czasu aż pieczarki się trochę skurczą,wówczas będą smaczniejsze

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej