Pieczarki faszerowane mięsem z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki faszerowane mięsem z serem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

4

heart
37 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

175 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

4 łyżeczki

2 łyżeczki

2 szczypty

100 gramów

0.3 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płuczemy grzyby,osuszamy.Obieramy ze skórki kapelusze.Odłamujemy nóżki z pieczarek.Kapelusze skrapiamy sokiem z cytryny

Krok 2

Nóżki siekamy i razem z cebulką podsmażamy na łyżce masła.Posypujemy odrobiną soli. Przekładamy do miski z mięsem,wsypujemy wewnątrz dłoni roztarty estragon i tymianek. Plastry sera drobniutko kroimy i 3/4 sera dodajemy do mięsa.Wsypujemy tartą bułkę,wbijamy jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy

Krok 3

Do każdego kapelusza wkładamy po odrobinie masła i pokrojonego sera.Wsypujemy po szczypcie czarnego pieprzu. Napełniamy farszem

Krok 4

Pieczarki układamy w wysmarowanej oliwą formie żaroodpornej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i w temp.190 stopni zapiekamy około 25 minut. W trakcie pieczenia mięso spryskujemy raz z wierzchu oliwą . Możemy też piec tyle czasu aż pieczarki się trochę skurczą,wówczas będą smaczniejsze

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej