Pieczarki faszerowane mięsem z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki faszerowane mięsem z serem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

4

37 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

151 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

6 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

0.5 łyżeczki

0.3 łyżeczki

2 łyżeczki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płuczemy grzyby,osuszamy.Obieramy ze skórki kapelusze.Odłamujemy nóżki z pieczarek.Kapelusze skrapiamy sokiem z cytryny

Krok 2

Nóżki siekamy i razem z cebulką podsmażamy na łyżce masła.Posypujemy odrobiną soli. Przekładamy do miski z mięsem,wsypujemy wewnątrz dłoni roztarty estragon i tymianek. Plastry sera drobniutko kroimy i 3/4 sera dodajemy do mięsa.Wsypujemy tartą bułkę,wbijamy jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy

Krok 3

Do każdego kapelusza wkładamy po odrobinie masła i pokrojonego sera.Wsypujemy po szczypcie czarnego pieprzu. Napełniamy farszem

Krok 4

Pieczarki układamy w wysmarowanej oliwą formie żaroodpornej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i w temp.190 stopni zapiekamy około 25 minut. W trakcie pieczenia mięso spryskujemy raz z wierzchu oliwą . Możemy też piec tyle czasu aż pieczarki się trochę skurczą,wówczas będą smaczniejsze

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej