
Składniki
null
4 sztuki
null
2 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba opiecz lekko z obu stron.
Krok 2
Plastry boczku usmaż na patelni. Gdy staną się chrupiące, przełóż na ogrzany talerz i zostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu.
Krok 3
Pomidory umyj i pokrój na 16 plastrów.
Krok 4
Kromki posmaruj pastą zrobioną z 1 łyżki masła i musztardy, a następnie obłóż plastrami pomidorów.
Krok 5
Do tłuszczu wysmażonego z boczku dodaj pozostałe masło, po czym je roztop.
Krok 6
Jajka rozmąć z mlekiem. Dodaj sól i pieprz. Wylej na gorący tłuszcz na patelni.
Krok 7
Jajecznicę podziel na 4 porcje i ułóż na chlebie z pomidorami. Każdą porcję obłóż 2 plasterkami chrupiącego boczku. Udekoruj szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej