Amerykańskie śniadanko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykańskie śniadanko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

4 sztuki

null

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba opiecz lekko z obu stron.

Krok 2

Plastry boczku usmaż na patelni. Gdy staną się chrupiące, przełóż na ogrzany talerz i zostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu.

Krok 3

Pomidory umyj i pokrój na 16 plastrów.

Krok 4

Kromki posmaruj pastą zrobioną z 1 łyżki masła i musztardy, a następnie obłóż plastrami pomidorów.

Krok 5

Do tłuszczu wysmażonego z boczku dodaj pozostałe masło, po czym je roztop.

Krok 6

Jajka rozmąć z mlekiem. Dodaj sól i pieprz. Wylej na gorący tłuszcz na patelni.

Krok 7

Jajecznicę podziel na 4 porcje i ułóż na chlebie z pomidorami. Każdą porcję obłóż 2 plasterkami chrupiącego boczku. Udekoruj szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie śniadanko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie śniadanko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie śniadanko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie śniadanko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie śniadanko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie śniadanko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie śniadanko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie śniadanko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej