
Składniki
null
4 sztuki
null
2 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba opiecz lekko z obu stron.
Krok 2
Plastry boczku usmaż na patelni. Gdy staną się chrupiące, przełóż na ogrzany talerz i zostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu.
Krok 3
Pomidory umyj i pokrój na 16 plastrów.
Krok 4
Kromki posmaruj pastą zrobioną z 1 łyżki masła i musztardy, a następnie obłóż plastrami pomidorów.
Krok 5
Do tłuszczu wysmażonego z boczku dodaj pozostałe masło, po czym je roztop.
Krok 6
Jajka rozmąć z mlekiem. Dodaj sól i pieprz. Wylej na gorący tłuszcz na patelni.
Krok 7
Jajecznicę podziel na 4 porcje i ułóż na chlebie z pomidorami. Każdą porcję obłóż 2 plasterkami chrupiącego boczku. Udekoruj szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej