Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozłożyć w blasze na blasze do tart.

Krok 2

Szpinak rozmrozić, odparować namiar wody. Wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem, dodać przyprawę w kostce.

Krok 3

Na cieście rozłożyć szpinak. Posypać rozdrobnionym serem pleśniowym.

Krok 4

Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Grace w kuchni

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej