Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozłożyć w blasze na blasze do tart.

Krok 2

Szpinak rozmrozić, odparować namiar wody. Wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem, dodać przyprawę w kostce.

Krok 3

Na cieście rozłożyć szpinak. Posypać rozdrobnionym serem pleśniowym.

Krok 4

Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Grace w kuchni

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kulebiak z kapustą
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej