Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym
łatwe
17 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżki
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto rozłożyć w blasze na blasze do tart.
Krok 2
Szpinak rozmrozić, odparować namiar wody. Wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem, dodać przyprawę w kostce.
Krok 3
Na cieście rozłożyć szpinak. Posypać rozdrobnionym serem pleśniowym.
Krok 4
Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej