Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozłożyć w blasze na blasze do tart.

Krok 2

Szpinak rozmrozić, odparować namiar wody. Wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem, dodać przyprawę w kostce.

Krok 3

Na cieście rozłożyć szpinak. Posypać rozdrobnionym serem pleśniowym.

Krok 4

Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Grace w kuchni

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej