Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozłożyć w blasze na blasze do tart.

Krok 2

Szpinak rozmrozić, odparować namiar wody. Wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem, dodać przyprawę w kostce.

Krok 3

Na cieście rozłożyć szpinak. Posypać rozdrobnionym serem pleśniowym.

Krok 4

Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Grace w kuchni

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej