Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozłożyć w blasze na blasze do tart.

Krok 2

Szpinak rozmrozić, odparować namiar wody. Wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem, dodać przyprawę w kostce.

Krok 3

Na cieście rozłożyć szpinak. Posypać rozdrobnionym serem pleśniowym.

Krok 4

Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Grace w kuchni

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuska tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Udka pieczone z ryżem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej