Napoleonki na krakersach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Napoleonki na krakersach

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

4 szklanki

3 łyżki

4 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzyj żółtka z cukrem i mąką.

Krok 2

Wlej 3 szklanki zimnego mleka do utartych żółtek.

Krok 3

Pozostałe mleko zagotuj z masłem i cukrem waniliowym, mieszaj cały czas, po rozpuszczeniu się masła i cukru zdejmij garnek z ognia.

Krok 4

Wlewaj masę żółtkową powoli do mleka, cały czas mieszając. Pozostaw na małym ogniu i mieszaj, aż masa całkiem zgęstnieje.

Krok 5

Następnie przesiej trochę mąki przez sitko do garnka, aby masa miała konsystencję gęstego budyniu.

Krok 6

Na blasze poukładaj krakersy, jeden obok drugiego. Wylej masę i ułóż górną warstwę krakersów.

Krok 7

Włóż do lodówki, żeby całość zgęstniała. Potem pokrój na kształt krakersów (krakersy można zastąpić pepitkami).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej