Wędzony żółty ser z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wędzony żółty ser z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

3 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzony ser pokrój na 8 cienkich plasterków.

Krok 2

Papier pergaminowy posmaruj olejem. Następnie połóż na nim plasterek sera, posyp papryką i kminkiem.

Krok 3

Przykryj kolejnym plasterkiem sera i zawiń. Piecz około 6 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wędzony żółty ser z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wędzony żółty ser z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wędzony żółty ser z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wędzony żółty ser z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wędzony żółty ser z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wędzony żółty ser z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wędzony żółty ser z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wędzony żółty ser z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej