Makaronowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

350 gramów

1 szczypta

1 litr

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion zagotuj i wrzuć makaron. Gotuj na średnim ogniu.

Krok 2

Śmietanę wymieszaj z żółtkami.

Krok 3

Do śmietany dodaj niewielką ilość zupy, wymieszaj i wlej do garnka. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Zupę rozlej na talerze i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej