Makaronowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

350 gramów

1 szczypta

1 litr

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion zagotuj i wrzuć makaron. Gotuj na średnim ogniu.

Krok 2

Śmietanę wymieszaj z żółtkami.

Krok 3

Do śmietany dodaj niewielką ilość zupy, wymieszaj i wlej do garnka. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Zupę rozlej na talerze i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej