Makaronowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaronowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

350 gramów

1 szczypta

1 litr

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion zagotuj i wrzuć makaron. Gotuj na średnim ogniu.

Krok 2

Śmietanę wymieszaj z żółtkami.

Krok 3

Do śmietany dodaj niewielką ilość zupy, wymieszaj i wlej do garnka. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Zupę rozlej na talerze i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej