
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
3 sztuki
350 gramów
1 szczypta
1 litr
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion zagotuj i wrzuć makaron. Gotuj na średnim ogniu.
Krok 2
Śmietanę wymieszaj z żółtkami.
Krok 3
Do śmietany dodaj niewielką ilość zupy, wymieszaj i wlej do garnka. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Zupę rozlej na talerze i posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej