Makaronowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

350 gramów

1 szczypta

1 litr

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion zagotuj i wrzuć makaron. Gotuj na średnim ogniu.

Krok 2

Śmietanę wymieszaj z żółtkami.

Krok 3

Do śmietany dodaj niewielką ilość zupy, wymieszaj i wlej do garnka. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Zupę rozlej na talerze i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej