Makaronowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

350 gramów

1 szczypta

1 litr

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion zagotuj i wrzuć makaron. Gotuj na średnim ogniu.

Krok 2

Śmietanę wymieszaj z żółtkami.

Krok 3

Do śmietany dodaj niewielką ilość zupy, wymieszaj i wlej do garnka. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Zupę rozlej na talerze i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tort leśny mech
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej