Krem z brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z brokułów

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 plaster

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podzielić na różyczki i gotować 10 min w bulionie. Kilka różyczek wyjąć, resztę zmiksować. Zabielić śmietaną.

Krok 2

Szynkę pokroić w paski. Dodać do zupy i doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Pomidor obrać ze skóry. Pokroić w ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Wrzucić do zupy z kilkoma odłożonymi różyczkami brokułu.

Krok 4

Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni. Posypać nimi danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej