Krem z brokułów

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

35

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 plaster

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podzielić na różyczki i gotować 10 min w bulionie. Kilka różyczek wyjąć, resztę zmiksować. Zabielić śmietaną.

Krok 2

Szynkę pokroić w paski. Dodać do zupy i doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Pomidor obrać ze skóry. Pokroić w ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Wrzucić do zupy z kilkoma odłożonymi różyczkami brokułu.

Krok 4

Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni. Posypać nimi danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej