
Składniki
1 sztuka
1 plaster
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły podzielić na różyczki i gotować 10 min w bulionie. Kilka różyczek wyjąć, resztę zmiksować. Zabielić śmietaną.
Krok 2
Szynkę pokroić w paski. Dodać do zupy i doprawić solą i pieprzem.
Krok 3
Pomidor obrać ze skóry. Pokroić w ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Wrzucić do zupy z kilkoma odłożonymi różyczkami brokułu.
Krok 4
Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni. Posypać nimi danie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































