Zawijaski z grillowanej cukinii z czosnkowym serkiem
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokroić wzdłuż na długie i bardzo cienkie plastry. Lekko zgrillować lub podsmażyć na patelni, aż zmięknie i troszkę się zarumieni.
Krok 2
Kremowy serek wymieszać z czosnkową kostką.
Krok 3
Plastry cukinii smarować czosnkowym serkiem, zwijać w rulonik i spiąć wykałaczką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej