
Składniki
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
500 gramów
2 łyżki
1 szczypta
300 mililitrów
300 gramów
1 opakowanie
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry.
Krok 2
Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i wyłóż szczelnie bekonem oraz kawałkami mięsa.
Krok 3
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni.
Krok 4
Śmietanę podgrzej w garnku. Pomidory poćwiartuj i wymieszaj z pomidorami z puszki oraz z ketchupem. Dodaj do śmietany.
Krok 5
Czosnek zmiażdż i dodaj do garnka. Całość przypraw przyprawami i ziołami.
Krok 6
Mieszankę po zagotowaniu krótko gotuj i zalej mięso.
Krok 7
Na górę wyłóż trochę masła i obsyp bułką tartą. Piecz przez około 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej