Składniki
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
500 gramów
2 łyżki
1 szczypta
300 mililitrów
300 gramów
1 opakowanie
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry.
Krok 2
Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i wyłóż szczelnie bekonem oraz kawałkami mięsa.
Krok 3
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni.
Krok 4
Śmietanę podgrzej w garnku. Pomidory poćwiartuj i wymieszaj z pomidorami z puszki oraz z ketchupem. Dodaj do śmietany.
Krok 5
Czosnek zmiażdż i dodaj do garnka. Całość przypraw przyprawami i ziołami.
Krok 6
Mieszankę po zagotowaniu krótko gotuj i zalej mięso.
Krok 7
Na górę wyłóż trochę masła i obsyp bułką tartą. Piecz przez około 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej