Filet po toskańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

500 gramów

2 łyżki

1 szczypta

300 mililitrów

300 gramów

1 opakowanie

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry.

Krok 2

Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i wyłóż szczelnie bekonem oraz kawałkami mięsa.

Krok 3

Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni.

Krok 4

Śmietanę podgrzej w garnku. Pomidory poćwiartuj i wymieszaj z pomidorami z puszki oraz z ketchupem. Dodaj do śmietany.

Krok 5

Czosnek zmiażdż i dodaj do garnka. Całość przypraw przyprawami i ziołami.

Krok 6

Mieszankę po zagotowaniu krótko gotuj i zalej mięso.

Krok 7

Na górę wyłóż trochę masła i obsyp bułką tartą. Piecz przez około 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet po toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet po toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet po toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet po toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet po toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet po toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet po toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
41 osób ogląda przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej