
Składniki
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
500 gramów
2 łyżki
1 szczypta
300 mililitrów
300 gramów
1 opakowanie
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry.
Krok 2
Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i wyłóż szczelnie bekonem oraz kawałkami mięsa.
Krok 3
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni.
Krok 4
Śmietanę podgrzej w garnku. Pomidory poćwiartuj i wymieszaj z pomidorami z puszki oraz z ketchupem. Dodaj do śmietany.
Krok 5
Czosnek zmiażdż i dodaj do garnka. Całość przypraw przyprawami i ziołami.
Krok 6
Mieszankę po zagotowaniu krótko gotuj i zalej mięso.
Krok 7
Na górę wyłóż trochę masła i obsyp bułką tartą. Piecz przez około 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej