Rolada z indyka II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z indyka II

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

300 gramów

2

8 sztuk

2

null

250 gramów

60 gramów

100 gramów

null

null

null

null

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całego indyka oczyść i opłucz - zachowaj wątróbkę. Następnie ostrożnie ściągnij skórę. Tak przygotowanego indyka ugotuj w wywarze z włoszczyzną i bulionetką. Ostudź, odkrój mięso i posiekaj jak najdrobniej. Wywar zachowaj.

Krok 2

Cielęcinę ugotuj a następnie pokrój drobno, jajka również ugotuj i rozdrobnij. Natkę i słoninę posiekaj, wątróbkę utrzyj. Pieczarki i cebulę pokrój i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wszystkie składniki połącz razem, dodaj mięso z indyka, pastę truflową, tartą bułkę oraz 4 surowe jajka. Dodaj 2 łyżeczki Przyprawy Delikat, pieprz i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Tak przygotowanego indyka włóż ostrożnie ponownie do wywaru, w którym gotował się na początku. Gotuj na małym ogniu ok. 45 minut. Po ugotowaniu wystudź i krój w plastry.

Krok 3

Powstałym farszem nadziej skórę indyka, po czym zepnij wykałaczkami i zwiąż nicią.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z indyka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z indyka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z indyka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z indyka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z indyka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z indyka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z indyka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z indyka II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej