Składniki
null
2
250 gramów
300 gramów
null
null
100 gramów
8 sztuk
null
2
60 gramów
1
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Całego indyka oczyść i opłucz - zachowaj wątróbkę. Następnie ostrożnie ściągnij skórę. Tak przygotowanego indyka ugotuj w wywarze z włoszczyzną i bulionetką. Ostudź, odkrój mięso i posiekaj jak najdrobniej. Wywar zachowaj.
Krok 2
Cielęcinę ugotuj a następnie pokrój drobno, jajka również ugotuj i rozdrobnij. Natkę i słoninę posiekaj, wątróbkę utrzyj. Pieczarki i cebulę pokrój i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wszystkie składniki połącz razem, dodaj mięso z indyka, pastę truflową, tartą bułkę oraz 4 surowe jajka. Dodaj 2 łyżeczki Przyprawy Delikat, pieprz i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Tak przygotowanego indyka włóż ostrożnie ponownie do wywaru, w którym gotował się na początku. Gotuj na małym ogniu ok. 45 minut. Po ugotowaniu wystudź i krój w plastry.
Krok 3
Powstałym farszem nadziej skórę indyka, po czym zepnij wykałaczkami i zwiąż nicią.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej