
Składniki
null
300 gramów
2
8 sztuk
2
null
250 gramów
60 gramów
100 gramów
null
null
null
null
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Całego indyka oczyść i opłucz - zachowaj wątróbkę. Następnie ostrożnie ściągnij skórę. Tak przygotowanego indyka ugotuj w wywarze z włoszczyzną i bulionetką. Ostudź, odkrój mięso i posiekaj jak najdrobniej. Wywar zachowaj.
Krok 2
Cielęcinę ugotuj a następnie pokrój drobno, jajka również ugotuj i rozdrobnij. Natkę i słoninę posiekaj, wątróbkę utrzyj. Pieczarki i cebulę pokrój i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wszystkie składniki połącz razem, dodaj mięso z indyka, pastę truflową, tartą bułkę oraz 4 surowe jajka. Dodaj 2 łyżeczki Przyprawy Delikat, pieprz i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Tak przygotowanego indyka włóż ostrożnie ponownie do wywaru, w którym gotował się na początku. Gotuj na małym ogniu ok. 45 minut. Po ugotowaniu wystudź i krój w plastry.
Krok 3
Powstałym farszem nadziej skórę indyka, po czym zepnij wykałaczkami i zwiąż nicią.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej