Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka
średnie
410 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
500 gramów
250 gramów
1 opakowanie
2 opakowania
150 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Dodaj pozostałą część makaronu i całość zalej resztą sosu. Ser zetrzyj na grubych oczkach i posyp na wierzch. Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 70 minut.

Krok 4
Ułóż cienką warstwę części makaronu a następnie nałóż mięso mielone. Zalej 2/3 przygotowanego sosu.

Krok 3
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem ułóż połowę ugotowanego makaronu, dodaj pokrojone filety.

Krok 2
Mięso mielone dopraw przyprawami i mieszaj, filety pokrój w paseczki, sosy zmieszaj ze śmietaną.

Krok 1
Makaron ugotuj al dente, odcedź.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka
Makaron ugotuj al dente, odcedź.