Zapiekanka z mięsem mielonym i kurczakiem: z filetem | Przepisy pixel

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

heart
40 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

405 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

250 gramów

1 opakowanie

2 opakowania

150 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Dodaj pozostałą część makaronu i całość zalej resztą sosu. Ser zetrzyj na grubych oczkach i posyp na wierzch. Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 70 minut.

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - Krok 5

Krok 4

Ułóż cienką warstwę części makaronu a następnie nałóż mięso mielone. Zalej 2/3 przygotowanego sosu.

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - Krok 4

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem ułóż połowę ugotowanego makaronu, dodaj pokrojone filety.

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - Krok 3

Krok 2

Mięso mielone dopraw przyprawami i mieszaj, filety pokrój w paseczki, sosy zmieszaj ze śmietaną.

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - Krok 2

Krok 1

Makaron ugotuj al dente, odcedź.

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - Krok 1
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczakaZapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka

Makaron ugotuj al dente, odcedź.