Zapiekanka z mięsem mielonym i kurczakiem: z filetem | Przepisy pixel

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
40 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

415 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

250 gramów

1 opakowanie

2 opakowania

150 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Dodaj pozostałą część makaronu i całość zalej resztą sosu. Ser zetrzyj na grubych oczkach i posyp na wierzch. Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 70 minut.

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - Krok 5

Krok 4

Ułóż cienką warstwę części makaronu a następnie nałóż mięso mielone. Zalej 2/3 przygotowanego sosu.

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - Krok 4

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem ułóż połowę ugotowanego makaronu, dodaj pokrojone filety.

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - Krok 3

Krok 2

Mięso mielone dopraw przyprawami i mieszaj, filety pokrój w paseczki, sosy zmieszaj ze śmietaną.

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - Krok 2

Krok 1

Makaron ugotuj al dente, odcedź.

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - Krok 1
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczakaZapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka

Makaron ugotuj al dente, odcedź.