Zapiekanka z mięsem mielonym i kurczakiem: z filetem | Przepisy pixel

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
40 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

415 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

250 gramów

1 opakowanie

2 opakowania

150 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Dodaj pozostałą część makaronu i całość zalej resztą sosu. Ser zetrzyj na grubych oczkach i posyp na wierzch. Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 70 minut.

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - Krok 5

Krok 4

Ułóż cienką warstwę części makaronu a następnie nałóż mięso mielone. Zalej 2/3 przygotowanego sosu.

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - Krok 4

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem ułóż połowę ugotowanego makaronu, dodaj pokrojone filety.

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - Krok 3

Krok 2

Mięso mielone dopraw przyprawami i mieszaj, filety pokrój w paseczki, sosy zmieszaj ze śmietaną.

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - Krok 2

Krok 1

Makaron ugotuj al dente, odcedź.

Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - Krok 1
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczakaZapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka

Makaron ugotuj al dente, odcedź.