Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka
średnie
415 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
500 gramów
250 gramów
1 opakowanie
2 opakowania
150 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Dodaj pozostałą część makaronu i całość zalej resztą sosu. Ser zetrzyj na grubych oczkach i posyp na wierzch. Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 70 minut.

Krok 4
Ułóż cienką warstwę części makaronu a następnie nałóż mięso mielone. Zalej 2/3 przygotowanego sosu.

Krok 3
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem ułóż połowę ugotowanego makaronu, dodaj pokrojone filety.

Krok 2
Mięso mielone dopraw przyprawami i mieszaj, filety pokrój w paseczki, sosy zmieszaj ze śmietaną.

Krok 1
Makaron ugotuj al dente, odcedź.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z mięsem mielonym i filetem z kurczaka
Makaron ugotuj al dente, odcedź.