Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

702

14 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nie przykrywaj brokułów podczas gotowania, bo stracą kolor. Po odcedzeniu włóż je do wody z lodem, wtedy szybko ostygną, ale pozostaną jędrne. I dzięki temu twoja ZAPIEKANKA ZE SŁODKICH ZIEMNIAKÓW Z BROKUŁAMI będzie wyglądała bardzo atrakcyjnie. Powodzenia!

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Nerkowce zmiksuj z czosnkiem. Żaroodporną formę wysmaruj od środka masłem, włóż ziemniaka i brokuły, posyp czosnkiem z orzechami, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Wymieszaj mleko z curry, przypraw solą i pieprzem, polej składniki w formie i jeszcze raz wymieszaj. Zapiekaj 20 minut, potem posmaruj serkiem homogenizowanym i włóż do piekarnika jeszcze na 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Cykoria w szynce
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej