Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nie przykrywaj brokułów podczas gotowania, bo stracą kolor. Po odcedzeniu włóż je do wody z lodem, wtedy szybko ostygną, ale pozostaną jędrne. I dzięki temu twoja ZAPIEKANKA ZE SŁODKICH ZIEMNIAKÓW Z BROKUŁAMI będzie wyglądała bardzo atrakcyjnie. Powodzenia!

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Nerkowce zmiksuj z czosnkiem. Żaroodporną formę wysmaruj od środka masłem, włóż ziemniaka i brokuły, posyp czosnkiem z orzechami, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Wymieszaj mleko z curry, przypraw solą i pieprzem, polej składniki w formie i jeszcze raz wymieszaj. Zapiekaj 20 minut, potem posmaruj serkiem homogenizowanym i włóż do piekarnika jeszcze na 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klopsy po bałkańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej