Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nie przykrywaj brokułów podczas gotowania, bo stracą kolor. Po odcedzeniu włóż je do wody z lodem, wtedy szybko ostygną, ale pozostaną jędrne. I dzięki temu twoja ZAPIEKANKA ZE SŁODKICH ZIEMNIAKÓW Z BROKUŁAMI będzie wyglądała bardzo atrakcyjnie. Powodzenia!

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Nerkowce zmiksuj z czosnkiem. Żaroodporną formę wysmaruj od środka masłem, włóż ziemniaka i brokuły, posyp czosnkiem z orzechami, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Wymieszaj mleko z curry, przypraw solą i pieprzem, polej składniki w formie i jeszcze raz wymieszaj. Zapiekaj 20 minut, potem posmaruj serkiem homogenizowanym i włóż do piekarnika jeszcze na 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej