
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
50 gramów
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę pokrusz drobno lub zetrzyj na tarce, wsyp do szklanki, dodaj anyż, cynamon i czerwony pieprz.
Krok 2
Zalej espresso i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Wierzch azteckiej kawy przykryj mleczną pianką i udekoruj resztą przypraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej