
Składniki
2 szklanki
0.5 sztuki
1 szklanka
6 szklanek
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę zetrzyj na tarce i podgrzej razem z mlekiem do momentu aż czekolada się rozpuści i połączy z płynem.
Krok 2
Mąkę zagotuj razem z 2 szklankami wody, mieszaj aż zgęstniej i wlej do masy rozpuszczoną z mlekiem czekoladę.
Krok 3
Dodaj Cukier i cynamon, trzymaj na małym ogniu aż Cukier się rozpuści, a wszystkie składniki połączą w jednolitą masę
Krok 4
Przelej do kubków. Czekoladowy napój podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej