Czekoladowy napój przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowy napój

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 sztuki

1 szklanka

6 szklanek

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę zetrzyj na tarce i podgrzej razem z mlekiem do momentu aż czekolada się rozpuści i połączy z płynem.

Krok 2

Mąkę zagotuj razem z 2 szklankami wody, mieszaj aż zgęstniej i wlej do masy rozpuszczoną z mlekiem czekoladę.

Krok 3

Dodaj Cukier i cynamon, trzymaj na małym ogniu aż Cukier się rozpuści, a wszystkie składniki połączą w jednolitą masę

Krok 4

Przelej do kubków. Czekoladowy napój podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy napój - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy napój - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy napój - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy napój - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy napój - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy napój - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy napój - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowy napój - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Srebrna zupa chińska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej