Gulasz a la meksyk przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz a la meksyk

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Dodaj pokrojone w plasterki, oczyszczone pieczarki, paprykę skrojoną w kostkę i pociętą w talarki kiełbasę.

Krok 3

Podsmaż na rumiany kolor, podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu przez ok. 20 minut, dopraw do smaku, wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolką

Krok 4

Gdy warzywa będą już miękkie, podpraw gulasz koncentratem, możesz zagęścić odrobiną mąki wymieszaną z łyżką śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej