Gulasz a la meksyk przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz a la meksyk

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Dodaj pokrojone w plasterki, oczyszczone pieczarki, paprykę skrojoną w kostkę i pociętą w talarki kiełbasę.

Krok 3

Podsmaż na rumiany kolor, podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu przez ok. 20 minut, dopraw do smaku, wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolką

Krok 4

Gdy warzywa będą już miękkie, podpraw gulasz koncentratem, możesz zagęścić odrobiną mąki wymieszaną z łyżką śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej