Gulasz a la meksyk przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz a la meksyk

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Dodaj pokrojone w plasterki, oczyszczone pieczarki, paprykę skrojoną w kostkę i pociętą w talarki kiełbasę.

Krok 3

Podsmaż na rumiany kolor, podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu przez ok. 20 minut, dopraw do smaku, wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolką

Krok 4

Gdy warzywa będą już miękkie, podpraw gulasz koncentratem, możesz zagęścić odrobiną mąki wymieszaną z łyżką śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz a la meksyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej