
Składniki
1 sztuka
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
1 kilogram
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Dodaj pokrojone w plasterki, oczyszczone pieczarki, paprykę skrojoną w kostkę i pociętą w talarki kiełbasę.
Krok 3
Podsmaż na rumiany kolor, podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu przez ok. 20 minut, dopraw do smaku, wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolką
Krok 4
Gdy warzywa będą już miękkie, podpraw gulasz koncentratem, możesz zagęścić odrobiną mąki wymieszaną z łyżką śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























