Gulasz drobiowy z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz drobiowy z cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą, pokrój w kostkę i wymieszaj z pieprzem, przyprawą Knorr oraz czosnkiem i smażoną cebulką w Mini Kostkach Knorr.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj mięso i chwilę przesmaż, po czym dodaj cukienię pokrojoną w półplasterki.

Krok 3

Smaż na małym ogniu. Gdy mięso będzie dobre, a cukinia zmięknie dopraw do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wegetariański gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej