
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
2 szczypty
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz pod bieżącą wodą, pokrój w kostkę i wymieszaj z pieprzem, przyprawą Knorr oraz czosnkiem i smażoną cebulką w Mini Kostkach Knorr.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj mięso i chwilę przesmaż, po czym dodaj cukienię pokrojoną w półplasterki.
Krok 3
Smaż na małym ogniu. Gdy mięso będzie dobre, a cukinia zmięknie dopraw do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej