
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
2 szczypty
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz pod bieżącą wodą, pokrój w kostkę i wymieszaj z pieprzem, przyprawą Knorr oraz czosnkiem i smażoną cebulką w Mini Kostkach Knorr.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj mięso i chwilę przesmaż, po czym dodaj cukienię pokrojoną w półplasterki.
Krok 3
Smaż na małym ogniu. Gdy mięso będzie dobre, a cukinia zmięknie dopraw do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej