Gulasz drobiowy z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz drobiowy z cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą, pokrój w kostkę i wymieszaj z pieprzem, przyprawą Knorr oraz czosnkiem i smażoną cebulką w Mini Kostkach Knorr.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj mięso i chwilę przesmaż, po czym dodaj cukienię pokrojoną w półplasterki.

Krok 3

Smaż na małym ogniu. Gdy mięso będzie dobre, a cukinia zmięknie dopraw do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej