Gulasz drobiowy z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz drobiowy z cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą, pokrój w kostkę i wymieszaj z pieprzem, przyprawą Knorr oraz czosnkiem i smażoną cebulką w Mini Kostkach Knorr.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj mięso i chwilę przesmaż, po czym dodaj cukienię pokrojoną w półplasterki.

Krok 3

Smaż na małym ogniu. Gdy mięso będzie dobre, a cukinia zmięknie dopraw do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz drobiowy z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej