
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
2 szczypty
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz pod bieżącą wodą, pokrój w kostkę i wymieszaj z pieprzem, przyprawą Knorr oraz czosnkiem i smażoną cebulką w Mini Kostkach Knorr.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj mięso i chwilę przesmaż, po czym dodaj cukienię pokrojoną w półplasterki.
Krok 3
Smaż na małym ogniu. Gdy mięso będzie dobre, a cukinia zmięknie dopraw do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej