Hiszpański gulasz z biała fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański gulasz z biała fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

48

heart
345 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

550 osób wydrukowało

Pobierz pdf

975 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 opakowania

1 puszka

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

300 mililitrów

100 gramów

3 łyżki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Gdy odparują wszystkie soki dodaj przekrojone na pół cebulki i smaż aż się zarumienią. Wlej czerwone wino i gotuj tak długo aż zupełnie odparuje. W międzyczasie podgotuj fasolę.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 1

Krok 2

Do garnka włóż posiekaną papryczkę chilli, kapary, dodaj podgotowana wcześniej białą fasolę, kilka gałązek rozmarynu.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 2

Krok 3

Dodaj pomidory, następnie wlej 400 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - zagęści i doprawi on odpowiednio potrawę.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 3

Krok 4

Całość duś pod przykryciem około 40 minut aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Gulasz w ten sposób możesz również przygotowywać z różnego rodzaju mięs.

3

Opinie o przepisie

  • Robert Stasiak

    Robert Stasiak , 22.11.2017

    Ja dodałem półsłodkie Carlo Rossi.. wyszło super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Nalepa

    Piotr Nalepa , 14.04.2016

    Jakie wino trzeba dodać? Wytrawne, słodkie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Pajor

    Magdalena Pajor , 04.04.2016

    ale wygląda okropnie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hiszpański gulasz z biała fasolą Hiszpański gulasz z biała fasolą

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Gdy odparują wszystkie soki dodaj przekrojone na pół cebulki i smaż aż się zarumienią. Wlej czerwone wino i gotuj tak długo aż zupełnie odparuje. W międzyczasie podgotuj fasolę.