Hiszpański gulasz z biała fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański gulasz z biała fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

47

319 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

518 osób wydrukowało

Pobierz pdf

906 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 opakowania

1 puszka

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

300 mililitrów

100 gramów

3 łyżki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Gdy odparują wszystkie soki dodaj przekrojone na pół cebulki i smaż aż się zarumienią. Wlej czerwone wino i gotuj tak długo aż zupełnie odparuje. W międzyczasie podgotuj fasolę.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 1

Krok 2

Do garnka włóż posiekaną papryczkę chilli, kapary, dodaj podgotowana wcześniej białą fasolę, kilka gałązek rozmarynu.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 2

Krok 3

Dodaj pomidory, następnie wlej 400 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - zagęści i doprawi on odpowiednio potrawę.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 3

Krok 4

Całość duś pod przykryciem około 40 minut aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Gulasz w ten sposób możesz również przygotowywać z różnego rodzaju mięs.

3

Opinie o przepisie

  • Robert Stasiak

    Robert Stasiak , 22.11.2017

    Ja dodałem półsłodkie Carlo Rossi.. wyszło super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Nalepa

    Piotr Nalepa , 14.04.2016

    Jakie wino trzeba dodać? Wytrawne, słodkie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Pajor

    Magdalena Pajor , 04.04.2016

    ale wygląda okropnie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej