
Składniki
1 kilogram
2 opakowania
1 puszka
1 sztuka
2 łyżki
6 sztuk
300 mililitrów
100 gramów
3 łyżki
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Gdy odparują wszystkie soki dodaj przekrojone na pół cebulki i smaż aż się zarumienią. Wlej czerwone wino i gotuj tak długo aż zupełnie odparuje. W międzyczasie podgotuj fasolę.

Krok 2
Do garnka włóż posiekaną papryczkę chilli, kapary, dodaj podgotowana wcześniej białą fasolę, kilka gałązek rozmarynu.

Krok 3
Dodaj pomidory, następnie wlej 400 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - zagęści i doprawi on odpowiednio potrawę.

Krok 4
Całość duś pod przykryciem około 40 minut aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje.


Dobra rada:
Gulasz w ten sposób możesz również przygotowywać z różnego rodzaju mięs.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej