Hiszpański gulasz z biała fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański gulasz z biała fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

48

heart
343 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

544 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

969 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 opakowania

1 puszka

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

300 mililitrów

100 gramów

3 łyżki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Gdy odparują wszystkie soki dodaj przekrojone na pół cebulki i smaż aż się zarumienią. Wlej czerwone wino i gotuj tak długo aż zupełnie odparuje. W międzyczasie podgotuj fasolę.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 1

Krok 2

Do garnka włóż posiekaną papryczkę chilli, kapary, dodaj podgotowana wcześniej białą fasolę, kilka gałązek rozmarynu.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 2

Krok 3

Dodaj pomidory, następnie wlej 400 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - zagęści i doprawi on odpowiednio potrawę.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 3

Krok 4

Całość duś pod przykryciem około 40 minut aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Gulasz w ten sposób możesz również przygotowywać z różnego rodzaju mięs.

3

Opinie o przepisie

  • Robert Stasiak

    Robert Stasiak , 22.11.2017

    Ja dodałem półsłodkie Carlo Rossi.. wyszło super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Nalepa

    Piotr Nalepa , 14.04.2016

    Jakie wino trzeba dodać? Wytrawne, słodkie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Pajor

    Magdalena Pajor , 04.04.2016

    ale wygląda okropnie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z białym winem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hiszpański gulasz z biała fasolą Hiszpański gulasz z biała fasolą

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Gdy odparują wszystkie soki dodaj przekrojone na pół cebulki i smaż aż się zarumienią. Wlej czerwone wino i gotuj tak długo aż zupełnie odparuje. W międzyczasie podgotuj fasolę.