
Składniki
1 kilogram
2 opakowania
1 puszka
1 sztuka
2 łyżki
6 sztuk
300 mililitrów
100 gramów
3 łyżki
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Gdy odparują wszystkie soki dodaj przekrojone na pół cebulki i smaż aż się zarumienią. Wlej czerwone wino i gotuj tak długo aż zupełnie odparuje. W międzyczasie podgotuj fasolę.
Krok 2
Do garnka włóż posiekaną papryczkę chilli, kapary, dodaj podgotowana wcześniej białą fasolę, kilka gałązek rozmarynu.
Krok 3
Dodaj pomidory, następnie wlej 400 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - zagęści i doprawi on odpowiednio potrawę.
Krok 4
Całość duś pod przykryciem około 40 minut aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje.
Dobra rada:
Gulasz w ten sposób możesz również przygotowywać z różnego rodzaju mięs.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej