Hiszpański gulasz z biała fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

47

318 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

513 osób wydrukowało

Pobierz pdf

899 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 opakowania

1 słoik

1 sztuka

2 łyżki

6 sztuk

300 mililitrów

100 gramów

3 łyżki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Gdy odparują wszystkie soki dodaj przekrojone na pół cebulki i smaż aż się zarumienią. Wlej czerwone wino i gotuj tak długo aż zupełnie odparuje. W międzyczasie podgotuj fasolę.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 1

Krok 2

Do garnka włóż posiekaną papryczkę chilli, kapary, dodaj podgotowana wcześniej białą fasolę, kilka gałązek rozmarynu.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 2

Krok 3

Dodaj pomidory, następnie wlej 400 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - zagęści i doprawi on odpowiednio potrawę.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 3

Krok 4

Całość duś pod przykryciem około 40 minut aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje.

Hiszpański gulasz z biała fasolą  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Gulasz w ten sposób możesz również przygotowywać z różnego rodzaju mięs.

3

Opinie o przepisie

  • Robert Stasiak

    Robert Stasiak, 22.11.2017

    Ja dodałem półsłodkie Carlo Rossi.. wyszło super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Nalepa

    Piotr Nalepa, 14.04.2016

    Jakie wino trzeba dodać? Wytrawne, słodkie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Pajor

    Magdalena Pajor, 04.04.2016

    ale wygląda okropnie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański gulasz z biała fasolą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej