
Składniki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
350 mililitrów
400 gramów
5 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
225 gramów
2 sztuki
225 gramów
1 łyżka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Mięso wymieszaj z chipsami, jajkiem, połową posiekanej cebuli, 3 posiekanymi ząbkami czosnku, cynamonem i rodzynkami.
Krok 3
Z masy zrób kulki i usmaż je na bardzo małej ilości oleju na teflonowej patelni.
Krok 4
Cukier, wywar, ocet, odcedzone pomidory z puszki, mielone chili, paprykę, pozostała posiekaną cebulę i posiekany czosnek zmiksuj, dodaj zioła.
Krok 5
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż do czasu, gdy będą miękkie.
Krok 6
Do ziemniaków włóż pulpety i przygotowany sos. Gotuj około 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Posyp serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























