Pulpety w sosie ostro-słodkim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety w sosie ostro-słodkim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

6 łyżek

1 łyżka

225 gramów

2 sztuki

225 gramów

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

5 sztuk

400 gramów

350 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Mięso wymieszaj z chipsami, jajkiem, połową posiekanej cebuli, 3 posiekanymi ząbkami czosnku, cynamonem i rodzynkami.

Krok 3

Z masy zrób kulki i usmaż je na bardzo małej ilości oleju na teflonowej patelni.

Krok 4

Cukier, wywar, ocet, odcedzone pomidory z puszki, mielone chili, paprykę, pozostała posiekaną cebulę i posiekany czosnek zmiksuj, dodaj zioła.

Krok 5

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż do czasu, gdy będą miękkie.

Krok 6

Do ziemniaków włóż pulpety i przygotowany sos. Gotuj około 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety w sosie ostro-słodkim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety w sosie ostro-słodkim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety w sosie ostro-słodkim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety w sosie ostro-słodkim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety w sosie ostro-słodkim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety w sosie ostro-słodkim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety w sosie ostro-słodkim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety w sosie ostro-słodkim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciastka z marmoladą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej