
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
1 sztuka
null
10 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
null
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i drobno pokrój. Paprykę oczyść, umyj i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 3
Następnie cebulę, paprykę i pomidory podsmaż na patelni.
Krok 4
Jajka roztrzep z solą, pieprzem i papryką. Następnie wlej na patelnię z warzywami i smaż, aż się zetną. Posyp natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej