
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
1 sztuka
null
10 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
null
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i drobno pokrój. Paprykę oczyść, umyj i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 3
Następnie cebulę, paprykę i pomidory podsmaż na patelni.
Krok 4
Jajka roztrzep z solą, pieprzem i papryką. Następnie wlej na patelnię z warzywami i smaż, aż się zetną. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej