
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
1 sztuka
null
10 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
null
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i drobno pokrój. Paprykę oczyść, umyj i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 3
Następnie cebulę, paprykę i pomidory podsmaż na patelni.
Krok 4
Jajka roztrzep z solą, pieprzem i papryką. Następnie wlej na patelnię z warzywami i smaż, aż się zetną. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej