Jajecznica po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Jajecznica po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

1 sztuka

null

10 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

null

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno pokrój. Paprykę oczyść, umyj i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 3

Następnie cebulę, paprykę i pomidory podsmaż na patelni.

Krok 4

Jajka roztrzep z solą, pieprzem i papryką. Następnie wlej na patelnię z warzywami i smaż, aż się zetną. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bruschetta z tuńczykiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej